Σάββας Αναστασιάδης: Προσβλητική για τους Έλληνες του εξωτερικού η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Σάββας Αναστασιάδης: Προσβλητική για τους Έλληνες του εξωτερικού η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της ΔιασποράςΒουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωϊ (12.11.2019) στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤΗ φωνή της Ελλάδαςστην εκπομπή «η Ελλάδα στον κόσμο»

«… διαχρονικά, σε παλαιότερα νομοσχέδια που καταθέσαμε αλλά και σε νομοσχέδια που καταθέσαμε ως αντιπολίτευση, με τον σημερινό Πρωθυπουργό Κυριάκο  Μητσοτάκη το 2016 και το 2019, η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι να ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού, χωρίς καμία διάκριση και χωρίς καμία εξαίρεση. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό και να διευκολυνθεί η συμμετοχή διατηρώντας ταυτόχρονα το απόρρητο της ψηφοφορίας είναι η επιστολική ψήφος, η οποία θα προσμετράται και στη γενική επικράτεια και θα είναι ισότιμη» δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της ΔιασποράςΒουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδηςστον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤΗ φωνή της Ελλάδαςσυμπληρώνοντας,


« Σε αντίθεση με την άποψη αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιτροπή που σύστησε και το πόρισμα που έχουμε, ζητά  η ψήφος  να μην προσμετράται στο σύνολο της επικράτειας, κάτι που προσβάλλει τους συμπατριώτες μας στο εξωτερικό και δημιουργεί θέμα  συνταγματικό, ηθικό και πολιτικό, διότι αντιμετωπίζονται οι Έλληνες του εξωτερικού  ως πολίτες "δεύτερης κατηγορίας"»

« Το δικαίωμα αυτό παρέχεται από το σύνταγμά μας , εμείς νομοθετικά μία διευκόλυνση παρέχουμε για να μπορούν οι συμπατριώτες μας να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους…… Κάναμε υποχωρήσεις από τις αρχικές μας θέσεις προκειμένου η πρόταση να έχει τη σύμφωνη γνώμη από 200 βουλευτές ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος πρώτη φορά και να καθιερωθεί, και αξίζουν συγχαρητήρια στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο για το αποτέλεσμα από την διαπραγμάτευση. Αυτό βέβαια ήταν εντολή και απόφαση του Πρωθυπουργού του Κυριάκου Μητσοτάκη, που από την περίοδο που ήμασταν στην αντιπολίτευση, έθετε αυτό το θέμα μετ΄ επιτάσεως και ήταν αποφασισμένος να  το λύσει» υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Για την επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας και  ποιοι  είναι οι στόχοι του Πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με την Κίνα είπε:
« Στόχοι της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού,  όπως αυτοί είχαν τεθεί προεκλογικά,  ήταν η μείωση των φόρων που ως ένα βαθμό αυτό έχει γίνει και θα ακολουθήσει το φορολογικό νομοσχέδιο ,  η προσέλκυση νέων επενδύσεων και η δημιουργία θέσεων εργασίας και αυτό έχει σχέση με τη συνεργασία με την Κίνα. Υπογράφηκαν 16 κυβερνητικές και επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Κίνας που αφορούν όλα τα επίπεδα δραστηριοτήτων μιας Χώρας και αυτό είναι πολύ σημαντικό, όταν αναφερόμαστε στην Κίνα που έχει δείξει επενδυτικό ενδιαφέρον και βεβαίως επεκτείνει τις επενδύσεις της και σε άλλους τομείς, όχι μόνο στο Λιμάνι του Πειραιά. Και πρέπει να πούμε ότι από την πρώτη μέρα που δόθηκε στους Κινέζους εξελίσσεται και αξιοποιείται,  δημιούργησε 3.000 νέες θέσεις εργασίας  και βεβαίως τα έσοδα για τη Χώρα είναι πολλαπλάσια από ότι πριν.

Για την συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας σημείωσε:

« Υπάρχει στην περιοχή μας εδώ και χρόνια μία γεωπολιτική αστάθεια και ρευστότητα και εμείς είμαστε ο πρώτος δέκτης των επιπτώσεων, αναφέρομαι στο μεταναστευτικό που είναι το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης. Τα θέματα που προκύπτουν από την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας , γνωρίζετε ότι τα αντιμετωπίζουμε με πολύ ψυχραιμία, με συμμαχίες και ενημέρωση όλων των Διεθνών Οργανισμών. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως πολύ σωστά είπατε έχει επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για την συμπεριφορά της στη Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Αυτή η τακτική θα συνεχιστεί..οι άξονες είναι δύο. Ισχυρή αποτρεπτική δύναμη για παν ενδεχόμενο,  συνεργασίες με φίλους από την Ε.Ε. , η τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου….και άλλες συμμαχίες, έτσι ώστε να απομονωθεί η Τουρκία από τη Διεθνή Κοινότητα»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!