Στην πρώτη γραμμή της υγείας ο ΙΣΘ - Νέες πρωτοβουλίες του συλλόγου για τις «Πρώτες Βοήθειες» και την εκπαίδευση ομάδων, φορέων και πολιτών

Στην πρώτη γραμμή της υγείας ο ΙΣΘ - Νέες πρωτοβουλίες του συλλόγου για τις «Πρώτες Βοήθειες» και την εκπαίδευση ομάδων, φορέων και πολιτών 


    
Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (τμήμα Θεσσαλονίκης) και την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, εκπαίδευσαν μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, σε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών. Η εκπαίδευση έγινε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά.«Η γνώση στοιχειωδών πραγμάτων που αφορούν στις πρώτες βοήθειες μπορεί να σώσει μία ζωή, ενώ αντίθετα η άγνοια να τη στερήσει. Πολλές φορές οι πρώτες βοήθειες είναι και οι… καθοριστικές» τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας μιλώντας στους αθλητές που συμμετείχαν στη δράση ενημέρωσης και εκπαίδευσης ζωής.

«Συνήθως δεν υπάρχουν γιατροί στις προπονήσεις ή σε άλλες εκφάνσεις της καθημερινότητας μας. Η σημερινή εκπαίδευση, με βασικά και απλά βήματα τα οποία είναι απαραίτητα να μάθουμε έστω και μηχανικά για να αντιμετωπίσουμε τον πανικό της στιγμής, μπορεί να σώσει κι εμάς ή κάποιο αγαπημένο ή συγγενικό μας πρόσωπο» είπε ο κ. Νίτσας. Επίσης ο πρόεδρος του ΙΣΘ ευχαρίστησε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του τμήματος Θεσσαλονίκης και την εκπαιδεύτρια κ.Καρυπίδου, την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΕΟΠ), τον γενικό γραμματέα της ΕΟΠ Β. Βεργόπουλο και τον ορθοπεδικό-μέλος του ΙΣΘ εθελοντή του σώματος και εκλεγμένο εκπρόσωπο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Ιωάννη Κωνσταντινίδη ζητώντας από όλους τους συμμετέχοντες να διαδώσουν το μήνυμα και της συγκεκριμένης προσπάθειας του συλλόγου γιατί «είναι εξίσου σημαντικό να παρακινήσουμε κι άλλους να μάθουν να δίνουν τις πρώτες βοήθειες και να σώζουν ζωές»






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!