Επιβαρύνονται χιλιάδες πολίτες από τη λειτουργία των διοδίων Ωραιοκάστρου. Κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Θεσσαλονίκης


Επιβαρύνονται χιλιάδες πολίτες από τη λειτουργία των διοδίων Ωραιοκάστρου

Κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Θεσσαλονίκης

Οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κώστας Ζουράρις, Κατερίνα Νοτοπούλου και Β΄ Θεσσαλονίκης Θεοδώρα Αυγέρη και Σωκράτης Φάμελλος εξέδωσαν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιφύλασσε ένα ακόμη «δώρο» για τους κατοίκους, τους εργαζομένους και τους επαγγελματίες  της Μητροπολιτικής περιοχής της Θεσσαλονίκης, θέτοντας σε λειτουργία τα διόδια Ωραιοκάστρου στην Εγνατία Οδό.
Είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση αυτή ήρθε για να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο που άφησε στη μέση τον Ιανουάριο του 2015. Γιατί ήταν το 2014 όταν ο νυν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ως Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοϊδης ενέκρινε την χωροθέτηση του σταθμού διοδίων στο Ωραιόκαστρο (ΦΕΚ 3086Β/17-11-14).
Μία χωροθέτηση που δημιουργεί πλήθος κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών προβλημάτων, αλλά το κυριότερο επιβαρύνει οικονομικά τους χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες που ζουν και εργάζονται στο μητροπολιτικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με τη σημερινή, και παρά την επιμονή των θεσμών, ανέστειλε την λειτουργία του σταθμού Ωραιοκάστρου επ’ αόριστο σεβόμενη την ανάγκη των πολιτών της Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, ξεκίνησε το διαγωνισμό για τα ηλεκτρονικά διόδια για να φύγουν οι μετωπικοί σταθμοί οριστικά, οι οποίοι ποτέ δεν ενεργοποιήθηκαν, και απέμενε μόνο η υπογραφή της σύμβασης για να λυθεί ουσιαστικά το πρόβλημα. Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών καθυστερεί αδικαιολόγητα το έργο των ηλεκτρονικών διοδίων και έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ενεργοποίηση των διοδίων στην περιφερειακή Θεσσαλονίκης.
Τέσσερα χρόνια τα στελέχη της ΝΔ αντιδρούσαν για τα  διόδια, κάνοντας στείρα αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα είναι άφωνοι. Τελικά η υποκρισία της ΝΔ και των στελεχών της δεν έχει όρια».

Το γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!