Δράσεις και εκδηλώσεις για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών στην Καλαμαριά


Δράσεις και εκδηλώσεις για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών στην Καλαμαριά

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο.  W.I.N. Hellas, την Οργάνωση Α21 και το  Κέντρο «Ελπίδα», παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί και πραγματοποιούνται στην Καλαμαριά.

Στην παρουσίαση  η Αντιδήμαρχος κ. Ευλαμπία Ντόντη - Μπανιώρα , τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμαριάς   θέλοντας να προσφέρει  στο φαινόμενο της βίας συνεργάζεται με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας,  την Διεθνή Μη Κυβερνητική Οργάνωση Α21 με τη γραμμή πληροφόρησης για την εμπορία Ανθρώπων αλλά  και την Ελληνική Αστυνομία  και οργανώνουν από κοινού  ένα σύνολο δράσεων και μια κεντρική εκδήλωση. Στόχος, όπως είπε, είναι η ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από θέματα που αγγίζουν τις προσωπικές σχέσεις, την οικογένεια, την επικοινωνία, τα συναισθήματα, τις αλλαγές, την ανάπτυξη της προσωπικότητας  και άλλα συναφή. Η κ. Ντόντη-Μπανιώρα πρόσθεσε επίσης ότι η βία δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια,  αλλά με  δομές και συγκροτημένο πλαίσιο στήριξης και στις προθέσεις του Δήμου είναι να δημιουργηθούν και να ενισχυθούν δομές που θα μπορούν να συμβάλλουν στο πρόβλημα αυτό


Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Μ.Κ.Ο.   W.I.N. HELLAS κ. Νίκη Μάντσιου  μίλησε για τον  καινούργιο κύκλο των δίωρων σεμιναρίων ψυχο-εκπαιδευτικού προγράμματος που ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου στην Καλαμαριά, για 4η φορά φέτος  και μπορούν οι γυναίκες να τα παρακολουθήσουν δωρεάν. Εξήγησε πως εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό της Μ.Κ.Ο.   κάθε Δευτέρα   στο κτίριο του Ε΄ΚΑΠΗ Καλαμαριάς, αναλύει το ζήτημα της  πρόληψης της βίας.
Αναφέρθηκε επίσης και στην κεντρική εκδήλωση με τίτλο «Οι άντρες ως σύμμαχοι στον αγώνα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών» που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 6.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Οδού Χηλής» και θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Χριστίνα Κανατάκη.  
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο βραβευμένος σεφ, Μανώλης Παπουτσάκης, ο παρουσιαστής και Διευθυντής Σπουδών ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Χρήστος Κιούσης, ο δημοσιογράφος Λάμπρος Κωνσταντάρας και ο Λέανδρος Καρακατσάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CREAM TEAM ABEE, οι οποίοι ως αλληλέγγυοι συντάσσονται δυναμικά στο πλευρό των γυναικών και στέλνουν το μήνυμα για τον από κοινού αγώνα καταπολέμησης της έμφυλης βίας.
Στη συνέντευξη τύπου, μίλησε επίσης ο συντονιστής της Γραμμής Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων, κ. Δημήτρης Κοντούδης για τη σημαντική πρωτοβουλία της οργάνωσης που αφορά στο τεράστιο διεθνές και εγχώριο ανθρωπιστικό πρόβλημα της εποχής, την εμπορία ανθρώπων και τις προσπάθειες που καταβάλλονται  ώστε να συμβάλουν στην οριστική εξάλειψή του και στην διάσωση των ανθρώπων εκείνων, που ζουν αυτόν τον εφιάλτη. Μίλησε για την  συνδιοργάνωση ενός εργαστηρίου Αναγνώρισης Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων, διάρκειας 3 ωρών  που θα γίνει επίσης την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στο Β΄ΚΑΠΗ Καλαμαριάς. Στόχος είναι να εξοπλιστούν οι επαγγελματίες πρώτης γραμμής (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κλπ.) με γνώσεις και εργαλεία προκειμένου να αναγνωρίζουν ενδείξεις και πιθανά θύματα εμπορίας ανθρώπων να εντοπίζονται και να παραπέμπονται με ασφάλεια στον φορέα εκείνο, όπου θα έχουν την απαραίτητη προστασία και φροντίδα. Ο κ. Κοντούδης πρόσθεσε επίσης πως η γραμμή πληροφόρησης για εμπορία ανθρώπων 1109 λειτουργεί όλο το  24ωρο και δέχεται και ανώνυμες καταγγελίες.
Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση της ψυχολόγου και επιστημονικής υπευθύνου του Κέντρου Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ», που συμμετέχει στις εκδηλώσεις , Βάσω Ασκητοπούλου, η οποία είπε πως, η βία κατά των γυναικών είναι ένα ευρύτατα διαδεδομένο φαινόμενο, σε όλες τις κοινωνίες και είναι ανεξάρτητο από περιβάλλον, ηλικία ή κοινωνική θέση. Μπορεί να συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες, σε ένα χώρο προσωπικό, όμως το πρόβλημα αφορά ολόκληρη την κοινωνία και αποτελεί «δημόσια» και όχι «ιδιωτική» υπόθεση. Για το λόγο αυτό πρόσθεσε,  η εμπλοκή του καθενός από εμάς είναι δεδομένη και στόχος πρέπει να είναι η έξοδος από την παθητικότητα του καθενός, είτε με την ιδιότητα του γονιού, δασκάλου, πολίτη, είτε με την ιδιότητα του παρατηρητή, και η καταπολέμηση, με οποιονδήποτε τρόπο, της έμφυλης βίας.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!