Ομάδα από χρυσάφι το 1ο Δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας – Σάρωσε στο φεστιβάλ Ρομποτικής η ομάδα των μαθητών αλλά και ο εκπαιδευτικός που ψηφίστηκαν ως οι καλύτεροι



Ομάδα από χρυσάφι το 1ο Δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας – Σάρωσε στο φεστιβάλ Ρομποτικής η ομάδα των μαθητών αλλά και ο εκπαιδευτικός που ψηφίστηκαν ως οι καλύτεροι

Δελτίο τύπου – ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων
του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας



¨ΟΜΑΔΑ από ΧΡΥΣΑΦΙ¨

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μπράβο στην ομάδα των μαθητών του σχολείου μας και στον εκπαιδευτικό Χαράλαμπο Δουβλέτη που τους συντονίζει.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, στο 6ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ, στον διαγωνισμό των δημοτικών σχολείων, η ομάδα ρομποτικής του Σχολείου μας, 7 μαθήτριες και μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, συνεχίζοντας την παράδοση, κέρδισε επάξια το χρυσό μετάλλιο.

Για αρχή, στο τμήμα της επίδειξης των κατασκευών, απέσπασε τις καλύτερες κριτικές. Η κατασκευή ήταν μία σκάλα που μετατρέπεται, με ένα κουμπί, σε ράμπα για άτομα που μετακινούνται με αμαξίδιο.

Στο διαγωνιστικό τμήμα, κέρδισε το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ (μαζί με πολλά επαινετικά σχόλια από τα άτομα της επιτροπής του διαγωνισμού), για την κατασκευή ενός εκτυπωτή γραφής της γλώσσας μπράϊγ (Brailleγια τους τυφλούς ανθρώπους.
Ο εκτυπωτής συμπεριελάμβανε :  Πληκτρολόγιο  /  Καλώδια, ένα για κάθε γράμμα  /   Μηχανισμό με μικρό κινητήρα ο οποίος ξετύλιγε το χαρτί από ένα ρολό  /  5 μηχανισμούς με μικρό κινητήρα και με ακίδα στην άκρη τους (Οι ακίδες, σε συνδυασμό και οι 5, τρυπούσαν το χαρτί. Οι τρύπες, γυρνώντας το χαρτί ανάποδα, σχημάτιζαν ανάγλυφα γράμματα στην γραφή Braille)  /  Ηλεκτρονικό κύκλωμα, με τσιπάκια, το οποίο προγραμματίστηκε για να ελέγχει την λειτουργία και να αντιστοιχεί κάθε κουμπί στο αντίστοιχο γράμμα.
Με πολύ απλά και φθηνά υλικά (τα φθηνότερα στον διαγωνισμό), τα παιδιά του Σχολείου μας, κατασκεύασαν μια πολυσύνθετη μηχανή η οποία μάλιστα λειτούργησε  κανονικά.
Το σπουδαιότερο απ’ όλα είναι ότι, ο εκτυπωτής Brailleκατασκευάστηκε στον χώρο του διαγωνισμού, το πρωϊνό του Σαββάτου. Και μάλιστα με τα εξαρτήματα στην πιό απλή μορφή τους (Για παράδειγμα, δεν χρησιμοποιήθηκε έτοιμο πληκτρολόγιο. Κατασκευάστηκε και αυτό με χαρτόνι, φελιζόλ, κουμπάκια και πολλή διάθεση και φαντασία). Απομονωμένα τα παιδιά, και χωρίς την παρουσία του δασκάλου τους, κατασκεύασαν την μηχανή με την οποία κέρδισαν τον διαγωνισμό.

Αυτό το χρυσό μετάλλιο δεν ήταν το μοναδικό. Ο δάσκαλος πληροφορικής, ο δάσκαλος που ενέπνευσε και εκπαίδευσε τα παιδιά μας, ψηφίστηκε από την επιτροπή του διαγωνισμού, ως ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ του διαγωνισμού.

Συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας ρομποτικής του Σχολείου μας και πολλά πολλά ευχαριστώ στον δάσκαλο τους.

Η χρυσή ομάδα ρομποτικής του Σχολείου μας :
         Δουβλέτης Χαράλαμπος (ο δάσκαλος μας)
Γεροκώστας Αναστάσης
Καράτζιος Αναστάσης
Κωστίκας Κωνσταντίνος
Μάρκου Κωνσταντίνος
Σαραμάνδου Ευαγγελία
Ταλαντινός Έκτορας
Τζελέπη Παναγιώτα

Για το ΔΣ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του 1ου Δημοτικού Ευκαρπίας
Σπάσος Μιχάλης  (Πρόεδρος του ΔΣ)
Κωστίκας Αστέριος (Γραμματέας του ΔΣ)


Δείτε στα παρακάτω link την παρουσίαση των μαθητών και την απονομή του βραβείου στον κ Δουβλέτη Χαράλαμπο

https://www.facebook.com/enosipolitonmeteoron/videos/440181669982649/?t=3

https://www.facebook.com/enosipolitonmeteoron/videos/445074663112984/?t=0

(ευχαριστούμε την Ένωση Πολιτών Μετέωρα Πολίχνης για τα βίντεο)


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!