Νίκος Νίτσας «Προσβασιμότητα στη... ζωή για όλους» . Το πρόγραμμα της σημερινής ημερίδας του ΙΣΘ στο Ι. Βελλίδης με τη συμμετοχή 800 μαθητών

Νίκος Νίτσας «Προσβασιμότητα στη... ζωή για όλους»
 
Το πρόγραμμα της  ημερίδας του ΙΣΘ στο Ι. Βελλίδης με τη συμμετοχή 800 μαθητών 
 
 
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) διοργανώνει αύριο Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, ημερίδα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τα άτομα με αναπηρία (προσβασιμότητα στις δημόσιες συγκοινωνίες, δημόσια κτίρια, χώροι στάθμευσης, απουσία ράμπας ανάβασης κλπ). Στη νέα αυτή πρωτοβουλία του ΙΣΘ, στο πλαίσιο της ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΖΩΗΣ, συμμετέχουν ειδικοί γιατροί, άτομα με αναπηρία που θα μιλήσουν βιωματικά αλλά κι εκατοντάδες μαθητές από δέκα (10) λύκεια της κεντρικής Μακεδονίας με ανοιχτή συζήτηση και την υποβολή σχετικών ερωτήσεων και προτάσεων. Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με προβολή της ταινίας «Μέχρι τη θάλασσα» του Μάρκου Γκαστίν που γυρίστηκε στο ΚΑΤ με πρωταγωνιστές νέα παιδιά που νοσηλεύονταν ύστερα από σοβαρά ατυχήματα.  
 
Στην εκδήλωση θα φιλοξενηθούν ειδικοί γιατροί της αποκατάστασης (φυσίατροι), εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, ακτιβιστές για την αναπηρία, ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής της ταινίας που γυρίστηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, γονείς παιδιών με αναπηρία, οι μαθητές από δέκα σχολεία της κεντρικής Μακεδονίας και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη.
 
Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας "δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί σε κέντρα αποκατάστασης, βοηθούν τα άτομα με αναπηρία να… βοηθήσουν τους εαυτούς τους, η… πραγματικότητα τους εμποδίζει. Βγαίνοντας από τα κέντρα αποκατάστασης διαπιστώνουν ότι χρειάζονται ανθρώπους συνεχώς δίπλα τους για να κάνουν μια απλή βόλτα. Αυτό που ζητούν δεν είναι η κατανόηση μας ή η συμπάθεια μας, αλλά ό,τι ζητάμε όλοι. Προσβασιμότητα στη ζωή. Να σπουδάσουν, να δουλέψουν, να ζήσουν χωρίς εμπόδια. Ο ΙΣΘ θα δώσει κι αυτός τη μάχη του ώστε να γκρεμιστούν όλα τα εμπόδια, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δεν είναι δυνατόν η κοινωνία ή η πολιτεία να σε καθηλώνει περισσότερο από ό,τι το… ατύχημα»
 
Επισυνάπτεται ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
 
 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!