«Το πιο γλυκό ψωμί» την Κυριακή στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη


«Το πιο γλυκό ψωμί» την Κυριακή στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη

Η παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο «Το πιο γλυκό ψωμί»  ανεβαίνει την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019  στις 6 το απόγευμα στο δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη από την ομάδα Μικρός Βοράς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στην πόλη».
Η παράσταση είναι  βασισμένη σε ένα Κεφαλλονίτικο παραμύθι και αναφέρεται σε έναν βασιλιά ο οποίος δεν γνωρίζει την αξία της εργασίας και για αυτό δεν εκτιμά τίποτα.  Με τη βοήθεια όμως ενός  γέρου σοφού θα λυτρωθεί, από το ψωμί που θα ζυμώσει με τα ίδια του τα χέρια.  Ο ιδρώτας και μόχθος του, θα φτιάξουν το πιο γλυκό ψωμί του κόσμου.
Η παράσταση ξεκινά με τα ίδια τα παιδιά να ζυμώνουν το δικό τους αληθινό ψωμί, αναζητώντας έτσι τη γλύκα που μπορεί να κρύβουν τα παραδοσιακά μας παραμύθια. Το παραμύθι θα ξετυλιχτεί μπροστά στα μάτια του κοινού με ζωντανή μουσική και παραδοσιακά τραγούδια, ενώ τα παιδιά θα συμμετέχουν σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης σε διαδραστικά παιχνίδια, βασισμένα στις Αρχές του Εκπαιδευτικού Δράματος.
΄Οταν ολοκληρωθεί  η παράσταση και το παιχνίδι, τα παιδιά θα γευτούν αχνιστό και μοσχομυριστό το φρεσκοψημένο ψωμί που ζύμωσαν!
Το  κείμενο, η σκηνοθεσία και η εμψύχωση μάσκας είναι του
 Τάσου Ράτζου, η σκηνογραφία και οι μάσκες της  Χριστίνας και Κατερίνας Καραογλάνη, τα κοστούμια της  Ιωάννας Παγιατάκη, η κίνηση της Λένας Μοσχά και  η μουσική του Θοδωρή Παπαδημητρίου. Επίσης το Video ετοίμασε  ο Γιάννης Τόμτσης και  τη φωτογραφία επιμελήθηκε ο Άρης Ράμμος.
Επιστημονική συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος είναι η  Μελίνα Χατζηγεωργίου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ντία Ζούρα, Χρίστος Λοΐζος, Έλενα Μιχαηλίδη.
Η  είσοδος είναι ελεύθερη με αριθμημένα δελτία και η παραλαβή των δελτίων γίνεται από το Τμήμα Πολιτισμού- Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων (Κομνηνών 60, πεζόδρομος Καλαμαριάς)




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!