Εικονικός προϋπολογισμός, μακριά από τις ανάγκες για μια πράσινη πόλη. Η «Οικολογία - Αλληλεγγύη» εξηγεί αναλυτικά γιατί διαφωνεί με τον προϋπολογισμό

 
Εικονικός προϋπολογισμός, μακριά από τις ανάγκες για μια πράσινη πόλη

Η «Οικολογία - Αλληλεγγύη» εξηγεί αναλυτικά γιατί διαφωνεί με τον προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2020

Εικονικό, εκτός πραγματικότητας, που δεν υπηρετεί πραγματικά τους πολίτες και τις ανάγκες για μια πράσινη πόλη, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό που πέρασε η διοίκηση Ζέρβα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, η κίνηση «Οικολογία - Αλληλεγγύη», σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο. Και χαρακτηρίζει ως μεθοδευμένη τη μη έγκαιρη ενημέρωση των παρατάξεων με τα δεδομένα του προϋπολογισμού.
«Οραματιζόμαστε και διεκδικούμε μια Πράσινη πόλη, υποστηρίζοντας τις αρχές του συμμετοχικού προϋπολογισμού, πάνω στο μοντέλο του Πόρτο Αλέγκρε», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος«Η συμμετοχή των πολιτών θα πρέπει να είναι ουσιαστική, με πραγματική διαβούλευση ανά δημοτική κοινότητα, που θα εξασφαλίζει δημοτική πολιτική με ανθρώπινο πρόσωπο, φροντίδα για την ποιότητα ζωής των πολιτών και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».
«Προβλέπεται μια δραματική μείωση των τακτικών εσόδων του Δήμου, 48% λιγότερα το 2020 σε σύγκριση με το 2018», τόνισε ο οικονομολόγος Στράτος Βασιλόπουλος, πρώην αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρεσπών. «Η τυπική αύξηση των εκτάκτων εσόδων, αφορά στη χρονική υστέρηση είσπραξης επιχορηγούμενων προγραμμάτων, δηλαδή ενώ έπρεπε να εισπραχθούν το 2019, λόγω ολιγωρίας εισπράττονται το 2020. Προβλέπονται Εισπράξεις από βεβαιωμένες απαιτήσεις προηγούμενων ετών, για το 2020, περίπου 154 εκατ. ενώ το 2019 εισπράττονται περίπου 2 εκατ. ευρώ».
Δείτε στα συνημμένα αναλυτικά τις θέσεις της Κίνησης «Οικολογία - Αλληλεγγύη» και φωτό από τη συνέντευξη Τύπου:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!