Κινητοποιείται η Ομογένεια για τις Εκδηλώσεις του 2021

Κινητοποιείται η Ομογένεια για τις Εκδηλώσεις του 2021


Ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης  Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Σάββας Αναστασιάδης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Σκανδαλίδης και ο πρώην Πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου, μέλος της επιτροπής,  συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιούν στη Χώρα μας.

Στη συνάντηση  συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο τρόπος εφαρμογής του νόμου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, οι προκλήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, οι στόχοι της Επιτροπής της βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, η ενίσχυση της  διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας στο εξωτερικό και η διατήρηση της Ελληνικής ταυτότητας, η τουριστική και επιχειρηματική προβολή της Χώρας μας   καθώς και η στήριξη των εθνικών μας θεμάτων.

Ο κ Αναστασιάδης, για τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την επανάσταση του 1821,  πρότεινε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πα.Δ.Ε.Ε την διοργάνωση συνεδρίου με θέμα συζήτησης τις εορταστικές εκδηλώσεις του 2021, μέσα από το οποίο θα προγραμματιστούν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε στις Χώρες που είναι εκλεγμένοι. 

Η πρότασή του  έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό και  καθορίσθηκε το συνέδριο να διοργανωθεί στις 7 Ιουλίου 2020, στην Αθήνα.

Αναλυτικά συμμετείχαν στη συνάντηση  οι κ. Peter Katsambanis, μέλος της Νομοθετικής Συνέλευσης Δυτικής Αυστραλίας Πρόεδρος Δ.Σ. Πα.Δ.Ε.Ε., κ. Leonidas Raptakis, μέλος της Γερουσίας της Πολιτείας Rhodes Island, Η.Π.Α. Α’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Πα.Δ.Ε.Ε., κα. Effie Triantafilopoulos ,μέλος του Επαρχιακού Κοινοβουλίου του Οντάριο, Καναδά Β’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Πα.Δ.Ε.Ε., κ. Steve Georganas μέλος του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου μέλος Δ.Σ., κ. Labi Kousoulis μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Νέας Σκωτίας, Καναδά Μέλος Δ.Σ., κ. Stephan Pappas μέλος της Γερουσίας του Ουαϊόμινγκ, Η.Π.Α. Μέλος Δ.Σ., κ. Alexandre Demetriades ,μέλος του Κοινοβουλίου της ομοσπονδιακής πολιτείας του Vaud, Ελβετία Αναπληρωματικό Μέλος Δ.Σ., κα Eleni Petinos ,μέλος του Κοινοβουλίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, Αυστραλία Αναπληρωματικό Μέλος Δ.Σ., κ. John Pandazopoulos πρώην μέλος της Νομοθετικής Συνέλευσης της Πολιτείας Victoria, Αυστραλία Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. Πα.Δ.Ε.Ε.

Εκ μέρους της βουλής  ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κ. Σάββας Αναστασιάδης  προσέφερε  ως αναμνηστικό δώρο στον πρόεδρο του Δ.Σ. της Πα.Δ.Ε.Ε. κ. Παναγιώτη Κατσαμπάνη ,  ένα αντίγραφο από τα έργα τέχνης της βουλής όπου απεικονίζεται η Ακρόπολη.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!