Η Καλαμαριά τίμησε χθες τη μνήμη του Αγίου Ευγενίου


Η Καλαμαριά τίμησε χθες τη μνήμη του Αγίου Ευγενίου

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα,  γιορτάσθηκε χθες Τρίτη 21 Ιανουαρίου στην Καλαμαριά, ο Αγιος Ευγένιος, πολιούχος της Τραπεζούντας και της Καλαμαριάς, παρουσία του Δημάρχου Ιωάννη Δαρδαμανέλη.
Το πρωί εψάλλει στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ενώ παραβρέθηκε και ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ.
Στην θρησκευτική τελετή παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι διαφόρων Φορέων της πόλης και πλήθος πολιτών. Μετά την ολοκλήρωση της Λειτουργίας όλοι μαζί και παρουσία στρατιωτικού αγήματος που απέδωσε τιμές, κατευθύνθηκαν στον αύλειο χώρο του ναού, όπου είναι τοποθετημένη  η προτομή του Μητροπολίτη Τραπεζούντος, Χρύσανθου. Εκεί  τελέστηκε τρισάγιο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων τιμής  απο τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Δαρδαμανέλη και την εκπρόσωπο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών.  


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!