Κινεζικό τρένο ξεπερνάει το αεροπλάνο σε ταχύτητα!

Τα αεροπλάνα ήταν ανέκαθεν η πρώτη επιλογή όλων μας όταν θέλουμε να ταξιδέψουμε σε κάποιο μακρινό προορισμό. Συνδυάζουν την ταχύτητα με την ευκολία. Τι θα γινόταν όμως αν ένα τρένο μπορούσε να ταξιδέψει γρηγορότερα από τα αεροπλάνα; Δεν θα άλλαζε αυτό τον τρόπο που θα ταξίδευες;
Η κινεζική σιδηροδρομική εταιρεία Railway Rolling Stock Corporation, πρόσφατα ξεκίνησε να υλοποιεί την υπερύψωση των τρένων από τις ράγες τους. Για την επίτευξη του φαινομένου θα χρησιμοποιηθεί μαγνητική ενέργεια ώστε να «σηκωθεί» το τρένο από τις ράγες και να ωθείται προς την επιθυμητή κατεύθυνση.
Η απουσία τις τριβής μεταξύ των ροδών και των ραγών βοηθάει το τρένο να επιτύχει τεράστιες ταχύτητες. Το τρένο θα αιωρείται στον αέρα με δύο εκατοστά να απέχουν μεταξύ του τρένου και των μαγνητικών ραγών.
 Η εκτιμώμενη ταχύτητα του τρένου φτάνει τα 373 μίλια την ώρα, δηλαδή γρηγορότερα και από τα αεροπλάνα. Το πρωτότυπο τρένο παρουσιάστηκε τον Μάιο στο Qingdao της Κίνας. 
Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή των συγκεκριμένων τρένων το 2021. 
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!