ΙΜΕΤ-Μνημόνιο Συνεργασίας για την οδική ασφάλεια


ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ: Η ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας, με στόχο τη μείωση των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα, υπογράφηκε την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 μεταξύ του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, του Διευθυντή του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/EKETA) κ. Ευάγγελου Μπεκιάρη και του Προέδρου της μη-κερδοσκοπικής εταιρείας «Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια» (HELLASTRON) κ. Σταύρου Σταυρή. Σκοπός της συγκεκριμένης συνεργασίας είναι η συλλογή και ανταλλαγή δεδομένων σχετικά με θέματα αξιολόγησης του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας των οδών όλων των τύπων.

Αξιολόγηση δρόμων και πιστοποιητικό με διεθνή πρωτόκολλα
Με βάση το μνημόνιο συνεργασίας θα υπάρξει η δυνατότητα αξιολόγησης όλων των δρόμων εφόσον ζητηθεί, ώστε να δοθεί πιστοποίηση εφαρμόζοντας τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρωτόκολλα EuroRAP  ενώ ταυτόχρονα  θα αποδοθούν  «αστέρια» σε κάθε δρόμο, ανάλογα με την ασφάλεια που θα διαπιστωθεί ότι έχει. Το ΙΜΕΤ, ως επικεφαλής του Εθνικού Προγράμματος EuroRAP αναλαμβάνει τη δημιουργία των τελικών εκθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων και των συστάσεων για κάθε οδική υποδομή.

Σύμφωνα με δήλωση του Δρ. Ευάγγελου Μπεκιάρη, «Η ορθή εφαρμογή των πρωτοκόλλων EurorRAP στην Ελλάδα θα συμβάλλει άμεσα στην πιστοποίηση και αναβάθμιση της ποιότητας και ασφάλειας των δρόμων μας».
Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ - 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Θέρμη, Θεσσαλονίκη - Τηλ.: 2310 498 457 - www.imet.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!