2οSTEAMfestival από τα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη




2οSTEAMfestival από τα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη

Το κλίμα αλλάζει! ΕΣΥ;

Η κλιματική αλλαγή συμβαίνει ΕΔΩ
                                        συμβαίνει ΤΩΡΑ
                                           μας αφορά ΟΛΟΥΣ!
ΕΣΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΜΕΤΟΧΟΣ;

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020στις 11 π. μ. στην αίθουσα Ριάδης της ΔΕΘ οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Ανδρεάδη θα παρουσιάσουν το 2οSTEAMfestival.
Tο φεστιβάλ θετικών επιστημών που έγινε θεσμός της πόλης μας, φέτοςέχει ως θέμα την κλιματική αλλαγή. Μαθητές και μαθήτριες του δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Ανδρεάδη θα υψώσουν το ανάστημά τους στην περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται στις μέρες μας καταπλήσσοντάς μας, παράλληλα, με τις δεξιότητές τους στις θετικές επιστήμες.
Υπό τον συντονισμό και την επίβλεψη των εκπαιδευτικών τους, τα παιδιά θα μοντελοποιήσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, θα μας εισάγουν στα crisscrosscubes και στις καταστροφικές συνέπειες της καύσης των δασών, θα μας παρουσιάσουν τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην επιφάνεια της Γης με τη μέθοδο timelapse, θα καθαρίσουν τη θάλασσα από πετρελαιοκηλίδες, θα προγραμματίσουν ρομπότ που συλλέγουν και ταξινομούν τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα, θα χτίσουν βιοκλιματικά σπίτια και μία πόλη που χρησιμοποιεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα παράξουν βιοδιασπώμενα πλαστικά, θα φτιάξουν χρηστικά αντικείμενα επαναχρησιμοποιώντας υλικά, θα αναπαραστήσουν τη Γη όπως την εμπνεύστηκαν διάσημοι καλλιτέχνες/ζωγράφοι, θα μετρήσουν το οικολογικό μας αποτύπωμα και θα μας προτείνουν λύσεις για να αλλάξουμεόλοι μας, πριν αλλάξει το κλίμα!
Το 2οSTEAMfestivalbyandreadis θα τιμήσουν με την παρουσία τους ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι του τύπου και εξειδικευμένοι επιστημονικοί συνεργάτες. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα ενισχύσει την προσπάθεια των μαθητών και των μαθητριών μας.
Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη, Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο – Δημοτικό,

Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, 2310 699900, info@andreadis-school.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!