Αποκριάτικες εκδηλώσεις και εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Με Ξυλοπόδαρους, Πιερότους, την  Μασκότ του μοναδικού Mickey
πολλά διαδραστικά παιχνίδια, με Facepainting, μέχρι και με διαγωνισμούς  χορού για όλους  μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές γιορτάζει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού την Κυριακή της Αποκριάς 1.3.2020 οργανώνοντας  δύο μεγάλα αποκριάτικα πάρτι την ίδια ώρα και στις δύο κοινότητες  απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση για χορό και τραγούδι στις 11.00  την Πλατεία Εύοσμου και στις 11.00 στο Αμφιθέατρο στον πεζόδρομο στο Ελευθέριο Κορδελιό.

Την επόμενη μέρα  2 Μαρτίου- ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ-

 Τρία μεγάλα Σαρακοστιανά Τραπέζια στρώνει και φέτος ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας  Πολιτισμού -  προσκαλεί  μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν και να γιορτάσουν όλοι μαζί τα Κούλουμα  συμμετέχοντας σε ένα ανοικτό παραδοσιακό γλέντι γεμάτο παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, νόστιμα νηστίσιμα  εδέσματα και άφθονο κρασι.
Οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας δίνουν και φέτος την ευκαιρία σε όλους τους  δημότες να γευτούν ΔΩΡΕΑΝ νηστίσιμα  εδέσματα και να απολαύσουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική και χορούς.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξης:
Στην Κοινότητα Ευόσμου τα Κούλουμα θα εορταστούν σε δύο σημεία.
-          Στο πάρκο Ελπίδας  Ώρα έναρξης 10.30 θα προσφερθεί σε όλους τους παρευρισκομένους  η  παραδοσιακή φασολάδα ενώ σαρακοστιανά εδέσματα θα πλαισιώσουν το εορταστικό τραπέζι με άφθονο κρασί.
-          Θα ακολουθήσει μουσικό  πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια με το Μουσικό Σχήμα   «Μουσική και Παράδοση»

-Συμμετέχει το Τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών χορών Του Δήμου Κορδελιού- Εύοσμου
-Στο Πάρκο Προσκόπων  (οδός Δαγκλή και Κολοκοτρώνη) Ώρα έναρξης 10.45
Κι εδώ οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα καθιερωμένα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας με  άφθονο κρασί αλλά και να ξεφαντώσουν με το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης με το Μουσικό σχήμα : «Παραδοσιακή Ορχήστρα»

Συμμετέχουν: Πρόσκοποι, το 9ο σύστημα  Αερόπροσκόπων (Αεροπροσκοπικά παιχνίδια), και ο Πολιτιστικός Σύλλογος  « Σεργιάνι»

Στην Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ελευθερίας  Ώρα έναρξης 11.00
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και χορούς καθώς και δωρεάν διάθεση στο κοινό νηστίσιμων εδεσμάτων με χορό και τραγούδι από το Μουσικό Σχήμα : « Σαλονικιώτικο Τακίμι»
Συμμετέχει το Τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών χορών Του Δήμου Κορδελιού- Εύοσμου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!