Στη Νάπολι της Ιταλίας ο Σάββας Αναστασιάδης

ΣΤΗ  ΝΑΠΟΛΗ  ΤΗΣ  ΙΤΑΛΙΑΣ  Ο  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
                                                                                         
« Αυτή η μέρα πρέπει να είναι, μέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες θα πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν οι νεώτεροι και όσοι  δεν γνωρίζουν, τι σημαίνει «Ελληνική Γλώσσα».  Τι σημαίνει μία γλώσσα που έχει συνεχή και ζώσα παρουσία 4.000 χρόνια στον ίδιο χώρο και στον ίδιο λαό. » δήλωσε  ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης , ο οποίος ήταν ο ομιλητής, σε  μία εντυπωσιακή  εκδήλωση  για την Ελληνική Γλώσσα, που διοργάνωσε  η Ελληνική Κοινότητα Νεαπόλεως και Καμπανίας στη Νάπολη της Ιταλίας.

Ο  Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης και το μέλος της Επιτροπής , βουλευτής  ΝΔ  Κωνσταντίνος Μπλούχος, βρίσκονται από χθες  στη Νάπολη  της Ιταλίας προσκεκλημένοι της Ελληνικής Κοινότητας Νεαπόλεως και Καμπανίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, 10-15 Φεβρουαρίου 2020.

Ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε πως  πρέπει  η Ελληνική Γλώσσα  να παραμείνει ζωντανή και στις επόμενες γενιές και πως αυτό πρέπει να το αναδεικνύουμε ιδιαίτερα την «Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας»
«..Η ημέρα Ελληνικής Γλώσσας,  πρέπει να φροντίσουμε να είναι μία μέρα, όπου  θα αναδεικνύεται η ανάγκη διατήρησης ζωντανής αυτής της γλώσσας και στις επόμενες γενιές. Της πρώτης διεθνούς γλώσσας επί Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ελληνιστικών χρόνων. Της γλώσσας που έδωσε την μουσικότητά της στους Λατίνους…» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε, 


«…Και είναι βαρύ το φορτίο και η ευθύνη μας  να προσπαθήσουμε να την διατηρήσουμε ζωντανή. Είναι μεγάλη η ευθύνηπρωτίστως ημών των πολιτικών , να φροντίσουμε να στηρίξουμε προσπάθειες και πρωτοβουλίες έτσι ώστε η γλώσσα η Ελληνική που διατηρήθηκε σε πολύ δύσκολα χρόνια, σε χρόνια κατοχής , να διαδοθεί  και στις επόμενες γενιές»

 η Ελληνική Κοινότητα Νεαπόλεως και Καμπανίας   με συντονιστή τον  καθηγητή του Πανεπιστημίου της Καλαβρίας Ιωάννη Κορίνθιο,  δίνει  το παρόν και φέτος  με μια σειρά εκδηλώσεων,  στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2020. σε συνεργασία με τον Δήμο της πόλης, το Περιφερειακό Γραφείο Σχολείων της Καμπανίας και με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας.

Η 10η Φεβρουαρίου 2020 είναι η αφετηρία μιας  Εβδομάδας Ελληνικού Πολιτισμού στη Νάπολη και σε ολόκληρη την περιφέρεια της Καμπανίας, ενώ περισσότεροι από 1.000 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Ομογένειας ανά τον κόσμο, προβλέπεται να δώσουν το παρόν τους στις διάφορες προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου επίσης  θα γίνει ο καθιερωμένος Μαραθώνιος των Λυκείων στο Castel Nuovo της Νάπολης με θέμα: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ.
 Στο περιθώριο των εκδηλώσεων,  οι κ. κ., Σ. Αναστασιάδης και Κ. Μπλούχος  θα συναντηθούν  με μέλη της ελληνικής κοινότητας, μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Νάπολης και του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας Νεαπόλεως και Καμπανίας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!