Ν. Κεραμέως: Μπορεί να παραταθεί το μέτρο και μετά τις 14 μέρες αν χρειασθεί. Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Η υπουργός Παιδείας κ Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΙ δήλωσε:

1. για προληπτικούς λόγους έκλεισαν τα σχολεία, έτσι ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοιού
2. τα μέτρα που πάρθηκαν είναι πιο αυστηρά απο άλλες ευρωπαικές χώρες
3. όσον αφορά την αναστολή λειτυοργίας των σχολείων δήλωσε οτι είναι για 14 ημέρες και θα αποφασισθεί πριν απο την λήξη εάν θα πρέπει να παραταθεί. Μπορεί όμως και να συμβεί αυτό το ενδεχόμενο
4. διαβεβαίωσε οτι δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και ακαδημαική χρονιά, αφού υπάρχουν διάφορα σενάρια αντιμετώπισης του προβλήματος
5. Για τις ημέρες που έχουν κλείσει τα σχολεία υπάρχει δυνατότητα αναπλήρωσης των ωρών, αν όμως η αναστολή είναι μεγαλύτερη ίσως υπάρξει επέκταση της σχολικής χρονιάς και μείωση της ύλης. 
6. Σχετικά με τις εξετάσεις, δήλωσε οτι εάν ισχύσει το πρώτο σενάριο των 2 εβδομάδων, οι ώρες θα αναπληρωθούν, ενώ αν ισχύσει το δεύτερο, δηλαδή το κλείσιμο των σχολείων είναι μεγαλύτερο τοτε ίσως υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς. Σε ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα οι πανελλήνιες να γίνουν τον Ιούλιο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο.
7. δήλωσε οτι υπάρχει το ενδεχόμενο να ματαιωθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!