Διατηρούμε τον Δήμο Παύλου Μελά καθαρό. Δεν ανακυκλώνουμε τον κορωνοϊό


Διατηρούμε τον Δήμο Παύλου Μελά καθαρό
Δεν ανακυκλώνουμε τον κορωνοϊό
Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της πανδημίας και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, συνεχίζονται στον Δήμο Παύλου Μελά οι εργασίες στον τομέα της καθαριότητας, με εντατικό ρυθμό, παρά τη μείωση του προσωπικού λόγω των ειδικών γονεϊκών αδειών και των προληπτικών μέτρων αποχής από την εργασία βάση της σχετικής νομοθεσίας.
Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Αθάνατος ενημερώνει τους δημότες ότι τηρούνται στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ οι οδηγίες της Πολιτείας και των αρμόδιων κρατικών φορέων και με βάση αυτές:
εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια για την αποκομιδή των οικιακών αποβλήτων προς αποφυγή της συσσώρευσής τους,
οι κοινόχρηστοι χώροι, δρόμοι, πεζοδρόμια, πλατείες, πάρκα, υπόγειες διαβάσεις, λαϊκές αγορές, κτλ διατηρούνται καθαροί και απολυμαίνονται, όπως και ο αστικός εξοπλισμός με τον οποίον έρχονται σε συχνότερη επαφή οι πολίτες (π.χ. παγκάκια),
τα οχήματα μεταφοράς αποβλήτων και ο εξοπλισμός απολυμαίνονται,
για τη διασφάλιση της υγιεινής των εργαζομένων στην καθαριότητα και των κατοίκων της πόλης μας, δόθηκε στο προσωπικό ο απαραίτητος εξοπλισμός για την ατομική τους προστασία (γάντια, μάσκες, ειδικός ρουχισμός).
Χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των πολιτών κατά τη διάρκεια λειτουργίας των υπηρεσιών, είναι τα εξής:
•ΑΙΤΗΜΑΤΑ: 2313 302830
•ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 2313 302300, 2313 302800

Έτσι διαχειριζόμαστε μάσκες, γάντια και τα άλλα απορρίμματα – ΟΔΗΓΙΕΣ από το ΥΠΕΝ
Οι μέρες της πανδημίας έχουν αλλάξει πολλά στην καθημερινότητά μας και μεταξύ αυτών, είναι γενικευμένο το φαινόμενο της χρήσης μέσων πρόληψης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (μάσκες, γάντια κλπ), τα οποία ως μιας χρήσης αντικείμενα, απορρίπτονται καθημερινά, αλλάζοντας την εικόνα και τη σύσταση των αστικών αποβλήτων.
Ο Δήμος Παύλου Μελά ενημερώνει τους πολίτες ότι το φαινόμενο της απόρριψης των καθημερινών αυτών υλικών οπουδήποτε (στον δρόμο, έξω από κάδους), εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία!
Έτσι, με βάση τις ΟΔΗΓΙΕΣ της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Αθάνατος και οι εργαζόμενοι στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ σε κάθε πολίτη να ακολουθήσει ΥΠΕΥΘΥΝΑ τα εξής βήματα:ΟΔΗΓΟΣ διαχείρισης απορριμμάτων για νοικοκυριά, χωρίς κρούσμα covid-19
Γάντια, μάσκες και μαντηλάκια μιας χρήσης ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ.
Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια μιας χρήσης και άλλα μολυσμένα απόβλητα τα συλλέγουμε σε σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες κλείνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.
ΔΕΝ πετάμε ποτέ στις αποχετεύσεις γάντια, μάσκες και μαντηλάκια.
Πετάμε αυτές τις σακούλες μόνον στον ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΔΟ!
ΔΕΝ αφήνουμε τις σακούλες έξω από τους κάδους. Αν ο κάδος έχει γεμίσει βρίσκουμε κάποιον παρακείμενο.
ΔΕΝ βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, στρώματα), κλαδέματα, απόβλητα κατασκευών, εκσκαφών και κατεδαφίσεων στους δρόμους ή έξω από τους κάδους. Πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τον Δήμο για την παραλαβή τους.
Συνεχίζουμε κανονικά να συλλέγουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά.

ΟΔΗΓΟΣ διαχείρισης απορριμμάτων για νοικοκυριά, με κρούσμα covid-19
Ισχύει η προαναφερόμενη οδηγία, ότι τα γάντια, οι μάσκες και τα μαντηλάκια μιας χρήσης ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ. Πετάμε τα αναλώσιμα των ασθενών σε ξεχωριστή σακούλα και εντός κλειστού δοχείου και ΌΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.
Τοποθετούμε τη σακούλα καλά κλεισμένη, σε δεύτερη σακούλα απορριμμάτων την οποία κλείνουμε το ίδιο σφιχτά.
ΔΕΝ γεμίζουμε υπερβολικά τη δεύτερη σακούλα και ΔΕΝ συμπιέζουμε τα απόβλητα με τα χέρια μας για να αποφευχθεί τυχόν διάρρηξη αυτών.
Χρησιμοποιούμε γάντια σε όλη την παραπάνω διαδικασία.

Καλούνται οι πολίτες να συνεργαστούν για να
ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΗ
και
ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΥΠΕΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!