Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Καλαμαριάς για αναστολή χορήγησης επιδομάτων


Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων ενημερώνει τους πολίτες ότι,  στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου ιού του κορονοϊού, αναστέλλονται έως τις 30 Απριλίου 2020, η υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση επιδομάτων.

Συγκεκριμένα,  δίνεται  ένας μήνας παράτασης για τα επιδόματα: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, πρώην ΚΕΑ και το επίδομα στέγασης σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις περιπτώσεις  εκείνες που απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης για την καταβολή του επιδόματος. Κι αυτό γιατί υπάρχει διαδικασία υποβολής αίτησης μέσω των Δήμων ή Κέντρων Κοινότητας.

Διευκρινίζεται μάλιστα ότι, από τη στιγμή που δεν έχει υποβληθεί μέχρι  11 Μαρτίου νέα αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος του προγράμματος «Επίδομα Στέγασης» ή εφόσον δεν έχει υποβληθεί η αίτηση αυτή ηλεκτρονικά, απευθείας από τους ίδιους τους αιτούντες μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου του ανωτέρω προγράμματος, παρατείνεται για έναν μήνα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος αυτού, η οποία λήγει τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Σε ότι αφορά το επίδομα γέννησης αναστέλλονται για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οι προθεσμίες για το επίδομα γέννησης σε ότι αφορά την κατάθεση δικαιολογητικών στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καλαμαριάς.

Ειδικότερα, η προθεσμία τριών μηνών που προβλέπεται για την υποβολή αίτησης από την γέννηση του παιδιού αναστέλλεται από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου του τρέχοντος έτους, όταν η αίτηση υποβάλλεται στην εφαρμογή Επιδόματος Γέννησης Τέκνου του ΟΠΕΚΑ που λειτουργεί η ΗΛΙΔΑ Α.Ε. μέσω εξουσιοδοτημένου χρήστη Κέντρου Κοινότητας ή Δήμου. Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα αναστέλλεται και η δίμηνη προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών σε Κέντρο Κοινότητας ή σε Δήμο.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!