H Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ελλάδος (O.E.Y.O.E) για τον κορονοιό και τα μέτρα πρόληψηςΗ Ομοσπονδία μας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία και τις Περιφέρειες και βρισκόμαστε εν αναμονή των εξελίξεων λόγω του κορωνοιού.
Από πλευράς μας προσπαθούμε όσο μπορούμε να γίνει κατανοητό ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούμε σε ένα νόμο ώστε να ανασταλούν όλες οι υπηρεσίες των σχολών οδηγών συμβάλλοντας όμως ταυτόχρονα και στην διευκόλυνση μας ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και στις δικές μας υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος.
Με βάση τα δεδομένα σταδιακά, όπως όλα δείχνουν, οι Περιφέρειες θα αναστείλουν τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις για το καλό του κοινού και την θωράκιση της υγείας όλων.
Παρ’ όλα αυτά ως Ομοσπονδία έχουμε χρέος, με αίσθημα ευθύνης προς την δημόσια υγεία, να σας ενημερώσουμε ότι εφόσον υφίσταται αυτός ο τεράστιος κίνδυνος εξάπλωσης του ιού, θα πρέπει όλοι με σθένος να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας και τους συμπολίτες μας ως οφείλουμε.
Η συμβουλή της Ομοσπονδίας μας είναι ,ως πιο καθοριστικό μέτρο, η διακοπή κάθε εργασίας θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης.
Για οτιδήποτε νεότερο υπάρχει θα ενημερώνεστε άμεσα με συνεχή Δελτία Τύπου.


Με τιμή,
Ο.Ε.Υ.Ο.Ε
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ  ΟΔΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ   (O.E.Y.O.E)  
Έδρα : Ναυαρίνου 16 , Θεσσαλονίκη                                                                   
Πληρ.: Πρόεδρος : Χριστοδούλου Γεώργιος του Νικολάου
Τηλ. : 6953001503
Γεν.Γραμματέας : Φωτίνια Όλγα του Ελευθερίου
Τηλ. : 6989462191                                                                                         

Προς:
1.       ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΟ
2.       ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ.ΚΙΚΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
3.       ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κ. Κώστα Καραμανλή
4.       ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη
5.       ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Email : info@enpe.gr

                                               
                                                                                                    Aρ.Πρωτ. 50/2020
                                                                                                                                Θεσσαλονίκη 11.03.20
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Η Ομοσπονδία μας σεβόμενη τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας που αφορούν την θωράκιση του πληθυσμού από τον νέο κορωνοιό και με δεδομένα τα εξής :
·         Ο κλάδος μας κατέχει Κέντρα Θεωρητικής εκπαίδευσης που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό ατόμων για εκπαίδευση
·         Κατά την διάρκεια των μαθημάτων οδήγησης βρισκόμαστε σε ένα κλειστό χώρο για 1,5 συνεχόμενη ώρα με τον κάθε εκπαιδευόμενο
·         Κάποιες περιοχές της Χώρας έχουν εκδώσει ήδη αποφάσεις αναστολής θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων για 14 ημέρες  που αφορούν μόνο τις Διευθύνσεις Μεταφορών
·         Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που είναι και εξεταστές έχουν πάρει άδεια για 14 ημέρες λόγω του ότι έχουν παιδία κάτω των 15 ετών
Θεωρούμε ότι τα παραπάνω είναι μέτρα μονόπλευρα χωρίς να δίνεται ουσιαστική και καθολική λύση στο θέμα της προστασίας.
Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το Υπουργείο Υγείας και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας σε συνεργασία θα πρέπει να εκδώσουν Υπουργική Απόφαση η οποία θα αφορά όλες τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Χώρας για το θέμα των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων η οποία θα ισχύσει καθολικά για όλη την Ελλάδα ώστε να είμαστε και εμείς σε θέση να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας μέσω επιδομάτων που αναμένετε να εξαγγελθούν.
Ο κλάδος των σχολών οδηγών προέρχεται από 10 μηνη αποχή των εξεταστών και κατανοώντας το τεράστιο θέμα υγείας που έχει δημιουργηθεί στο οποίο και επιθυμούμε να συμβάλουμε θα ήταν μονομερές και με ζημιές στον κλάδο μας η άρση των εξετάσεων και όχι η καθολική αντιμετώπιση του προβλήματος. 


Με τιμή,
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                                      Η Γενική Γραμματέας
Χριστοδούλου Ν. Γεώργιος                                                            Φωτίνια Ελ. Όλγα


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!