Επιστολή του προέδρου ΙΣΘ Ν. Νίτσα στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την ΑΜΕΣΗ προμήθεια υγειονομικού υλικού ατομικής προστασίας για τα μέλη του συλλόγου.

Επιστολή του προέδρου ΙΣΘ Ν. Νίτσα στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την ΑΜΕΣΗ προμήθεια υγειονομικού υλικού ατομικής προστασίας για τα μέλη του συλλόγου.
 
Εξυπηρέτηση μόνο έκτακτων περιστατικών σε ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια
 
 Online εκτύπωση πιστοποιητικών και τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΙΣΘ και παραμονή όλων στα σπίτια τους.
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Νίκος Νίτσας «Τα μέτρα αφορούν όλους και πρωτίστως τους ιατρούς οι οποίοι οφείλουν να είναι διαρκές παράδειγμα εφαρμογής τους με ψυχραιμία»
 
«Ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τις συστάσεις του ΠΙΣ, έχουμε χρέος να συμβάλλουμε στον περιορισμό της διάδοσης του COVID19 προσαρμόζοντας τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων μας εξυπηρετώντας μόνο τα έκτακτα περιστατικά» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. «Για το σκοπό αυτό είναι αναγκαίο να περιοριστούν οι επισκέψεις στις απολύτως αναγκαίες, να τηρούμε ραντεβού ώστε να μην παραμένουν οι προσερχόμενοι στην αίθουσα αναμονής σε επαφή με άλλους, να συστήνουμε επιτακτικά την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, να παίρνουμε σχολαστικά μέτρα αυτοπροστασίας μας και να αερίζουμε και να απολυμαίνουμε τους χώρους των ιατρείων μας».
 
Ο ΙΣΘ σε σχετική ανακοίνωση τονίζει: «Όσοι ασθενείς αναφέρουν ήπια συμπτώματα πιθανής λοίμωξης να παραμένουν επίσης στα σπίτια τους και να βρισκόμαστε σε στενή και διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, ώστε να συστήσουμε επίσκεψη σε νοσοκομείο ΜΟΝΟ σε περίπτωση επιδείνωσης. Σε ότι αφορά τα χειρουργικά περιστατικά θα πρέπει να αναβληθούν εκείνα των οποίων η αναβολή δεν θα έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία των ασθενών. Το ίδιο ισχύει για προληπτικούς εργαστηριακούς ελέγχους οι οποίοι πρέπει να αναβάλλονται. Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην διαχείριση των μικρών παιδιών καθώς πολύ συχνά μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί φορείς»
 
Επιστολή του προέδρου κ. Νίτσα στον ΠΙΣ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 
 
«Για την διάθεση από τον ΙΣΘ μέσων ατομικής προστασίας, σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία σταμάτησε επειδή επιτάσσονται όλα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ)». Αυτό αναφέρεται στην επιστολή του ΙΣΘ προς τον ΠΙΣ όπου ζητείται η άμεση παρέμβαση στο υπουργείο ώστε να διατεθούν στους γιατρούς ΑΜΕΣΑ (Με την ΠΝΠ ΦΕΚ Α’ 64 (14-3-2020) αρ. 6, προβλέπεται η επίταξη για χρονικό διάστημα μέχρι 6 μηνών όλων των μέσων ατομικής προστασίας, μασκών κάθε είδους, μέσων ατομικής προφύλαξης και υγειονομικός ρουχισμός)
 
Όπως τονίζει ο κ Νίτσας «τα μέτρα αφορούν όλους και πρωτίστως τους ιατρούς οι οποίοι οφείλουν να είναι διαρκές παράδειγμα εφαρμογής τους με ψυχραιμία.Τα ατομικά μέτρα προστασίας των ιατρών, των νοσηλευτών και των εργαζομένων σε ιατρεία και εργαστήρια θα πρέπει να λαμβάνονται με μεγάλη σχολαστικότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση οι ιδιώτες γιατροί να συνδράμουν το δημόσιο σύστημα υγείας, αν χρειαστεί, είναι να είναι και αυτοί υγιείς»
 
Τέλος, μετά από συστάσεις του ΠΙΣ, καθοδηγούμε και βοηθούμε τηλεφωνικά οποιονδήποτε συμπολίτη μας και εμείς παραμένουμε στο σπίτι μας εφόσον δεν εργαζόμαστε» επισημαίνει ο ΙΣΘ.
 
Για αναλυτικές οδηγίες για τα ιατρεία ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ, για τα εργαστήρια ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
 
Για την αφίσα για τα εργαστήρια ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
 
Για την αφίσα για τα ιδιωτικά ιατρεία ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
 
(Καθημερινά θα ενημερώνονται οι γιατροί μέλη του ΙΣΘ με ό,τι νεότερο σχετικά με την πανδημία. Τηλέφωνα Helpdesk ΠΙΣ μόνο για γιατρούς: 2107295032 εσωτ. 111 και 112 & 2310262300 εσωτ. 900 καθημερινά 9πμ-9μμ - Τηλέφωνο ΕΟΔΥ μόνο  για γιατρούς: 2105212056)
 
Λειτουργία ΙΣΘ - Εξυπηρέτηση μελών ΙΣΘ
 
Όπως όλοι γνωρίζουν εδώ και χρόνια είναι δυνατή η online εκτύπωση συγκεκριμένων πιστοποιητικών. Όσα πιστοποιητικά δεν μπορούν να εκτυπωθούν θα διεκπεραιώνονται μέσω επικοινωνίας στο: grammatia@isth.gr
 
Για τις θέσεις επικουρικών γιατρών μετά από συνεννόηση του ΙΣΘ με την 3η και 4η ΥΠΕ η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά. Με τον ίδιο τρόπο θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο e-mail σας τα απαραίτητα έγγραφα από τον ΙΣΘ μετά από e-mail που θα στέλνετε στο grammatia@isth.gr με τίτλο : αίτηση για επικουρικό ιατρό.
 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!