Με 7ο αυτοκίνητο ενισχύθηκε ο στόλος οχημάτων Κοινωνικών Δομών Δήμου Παύλου Μελά



Με 7ο αυτοκίνητο ενισχύθηκε ο στόλος οχημάτων Κοινωνικών Δομών Δήμου Παύλου Μελά

Από την Πέμπτη 2 Απριλίου, ενισχύθηκε με ένα ακόμη αυτοκίνητο ο στόλος των οχημάτων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Παύλου Μελά, μετά την προσφορά της εταιρείας Toyota ΕΛΛΑΣ, για την κάλυψη των αναγκών των Κοινωνικών δομών, για όλο το χρονικό διάστημα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σε μια ιστορική χρονική συγκυρία που αυξάνονται καθημερινά οι ανάγκες για κοινωνική φροντίδα και αλληλεγγύη, κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του COVID 19, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», αλλά και στις δομές Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο και Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα έχουν πλέον 7 οχήματα στη διάθεσή τους, για να υπηρετήσουν τους συμπολίτες μας σε Σταυρούπολη, Πολίχνη και Ευκαρπία.
Η «Βοήθεια στο σπίτι» εδώ και χρόνια παρέχει στα όρια του δήμου Παύλου Μελά, οργανωμένη πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα σε μοναχικούς, μη αυτοεξυπηρετούμενους πολίτες, ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες, αλλά και σε όσους το υπάρχον οικογενειακό περιβάλλον αδυνατεί να ανταποκριθεί στην κάλυψη βασικών, καθημερινών αναγκών, με σκοπό να διευκολυνθεί η καθημερινή τους ζωή.
Το πρόγραμμα ενισχύθηκε από τις 19/3 με τη λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου για κατ’ οίκον εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων και με σύνθημα «Δεν κυκλοφορούμε, τηλεφωνούμε», η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ συγκεντρώνει αιτήματα κατοίκων χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας,  δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από την οικία τους και κατά συνέπεια αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Προνοιακών θεμάτων Χαρά Αμανατίδου, ευχαριστούν θερμά την Toyota ΕΛΛΑΣ για τη γενναία στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πανελλαδικά με 150 οχήματα για την περίοδο της υγειονομικής κρίσης και τον εφοδιασμό του Δήμου Παύλου Μελά με αυτοκίνητο, που θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», καθώς και των κοινωνικών δομών του Δήμου.
Μια πράξη κοινωνικής ευθύνης, στο πλαίσιο της ισχυρής ‘’Συμμαχίας ευθύνης κι αλληλεγγύης’’ που έχει δημιουργήσει η ΚΕΔΕ με τους Δήμους και τους εργαζόμενούς τους, ως απάντηση σε κάθε κρίση που απειλεί την κοινωνική συνοχή.


«Δεν κυκλοφορούμε, τηλεφωνούμε» στον Δήμο Παύλου Μελά
Οι συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη μπορούν να  τηλεφωνούν τις Ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή στις γραμμές 2310 020179 και 2310 020185 τις ώρες 08:00 έως 14:00, ή να  προωθούν τα αιτήματά τους στο kapistavroupolis@gmail.com . Η Κοινωνική Λειτουργός στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας στη Νικόπολη, Λήμνου 2
και Καζαντζίδη γωνία, θα αξιολογεί τις περιπτώσεις και σε συνεργασία με τα στελέχη
της Κοινωνικής Υπηρεσίας σε Σταυρούπολη, Πολίχνη και Ευκαρπία, θα δρομολογεί την
άμεση διευθέτηση των αιτημάτων, την εξυπηρέτηση των πολιτών και την
εξασφάλιση της προμήθειάς τους σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως φάρμακα, τρόφιμα,
απορρυπαντικά.
Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, το προσωπικό του δήμου Παύλου Μελά,  φέρει υποχρεωτικά όλα τα μέσα ατομικής προστασίας που προβλέπονται από τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!