Οικολογία – Αλληλεγγύη: Να γίνει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο! Τρεμόπουλος: «Όχι άλλο “ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε”»

Οικολογία – Αλληλεγγύη:
Να γίνει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο!
Τρεμόπουλος: «Όχι άλλο “ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε”»

Να γίνει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, που θα προβληθεί και στη Δημοτική τηλεόραση TV 100, ζητάει η παράταξη «Οικολογία-Αλληλεγγύη».
«Παρόλες τις παλινωδίες της κυβέρνησης, υπάρχει τελικά η δυνατότητα για τηλεδιάσκεψη στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, την οποία θέλει να αγνοεί η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης», δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος«Θα μπορούσαν, μάλιστα να χρησιμοποιήσουν την TV 100 για την αναμετάδοση της συνεδρίασης. Δυστυχώς, όμως, για μια ακόμη φορά επιλέγουν την ανώδυνη διαδικασία της “δια περιφοράς” ψηφοφορίας και όχι μιας ζωντανής συνεδρίασης. Αυτή όμως η διαδικασία του “ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε”» δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία ούτε με τη συνταγματική αρχή της δημοσιότητας της συνεδρίασης».  
Οι συνοπτικές διαδικασίες στερούν από το Δημοτικό Συμβούλιο τη δυνατότητα διαλόγου και συνδιαμόρφωσης με τους δημοτικούς συμβούλους και τελικά τη βελτίωση των προτάσεων της διοίκησης.
Η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» διεκδικεί να γίνει η Αυτοδιοίκηση ένας θεσμός που να υπηρετεί τον δημοκρατικό διάλογο και οι αποφάσεις να λαμβάνονται με ευρύτερες πλειοψηφίες και συναινέσεις. Διεκδικεί μια Αυτοδιοίκηση που να έχει πραγματικά την αρμοδιότητα των τοπικών υποθέσεων και την αυτοτέλεια, σύμφωνα με το άρθρο 102 του Συντάγματος, που να εκπορεύεται από τη λαϊκή βούληση και όχι από μονοπρόσωπες εξουσίες, που συχνά λειτουργούν με σκοπιμότητες ή με τις εντολές της κυβέρνησης.
Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης οφείλει να εξασφαλίσει τη δυνατότητα παρακολούθησης της συνεδρίασης ως δημόσια εκδήλωση, από όποιον το επιθυμεί. Η τηλε-διάσκεψη μπορεί να προβάλλεται και από TV 100, με τα πρόσωπα των δημοτικών συμβούλων που τοποθετούνται, όπως γίνεται με το σύστημα Webex, που παρέχεται στους Δήμους δωρεάν.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!