Μήνυμα του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη για το Πάσχα

Μήνυμα του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη για το Πάσχα

Ακολουθώντας τα ίχνη Του, την πορεία προς το εθελούσιο Θείο Πάθος και την Ανάσταση του Θεανθρώπου, διδασκόμαστε από τα μεγάλα σωτηριολογικά γεγονότα, κατά τη διάρκεια της ιερότερης εορτολογικής περιόδου του έτους.
Δοκιμαζόμαστε όλοι, μαθαίνουμε και ίσως αυτή είναι η ευκαιρία να διορθώσουμε τη δική μας πορεία, χτίζοντας γερά θεμέλια, για μια ζωή με πράξεις αγάπης και αλληλεγγύης, συλλογικότητα, απλότητα, ταπείνωση, κατανόηση, εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και στον Θεό.
Εισερχόμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα με πίστη και ελπίδα ότι θα έρθει το Φως της Ανάστασης για όλους, μνημονεύοντας το λόγο του π. Μωυσέως του Αγιορείτου:
«Πάντα τη Μεγάλη Παρασκευή, να ‘σαι μόνος σαν το Χριστό προσμένοντας το τελευταίο καρφί, το ξύδι, τη λόγχη. Τις ζαριές ν’ ακούς ατάραχα στο μοίρασμα των υπαρχόντων σου, τις βλαστήμιες, τις προκλήσεις, την αδιαφορία. Πριν την Παρασκευή δεν έρχεται η Κυριακή, τότε λησμονάς τα μαρτύρια των δρόμων της Μεγάλης Παρασκευής της ζωής μας. Μην ξαφνιαστείς, μη φοβηθείς στ’ απρόσμενο σουρούπωμα. Οι μπόρες του ουρανού δε στερεύουν. Η ξαστεριά θα ’ρθει το Σαββατόβραδο. Τότε λησμονάς τα μαρτύρια των δρόμων της μεγάλης Παρασκευής της ζωής μας».

Καλό Πάσχα, με υγεία


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!