«Η Πρόκληση να παραμείνουμε μαζί…» του Κέντρου πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας Α. Θεσ/νίκης "ΕΛΠΙΔΑ"
ΚΕΝΤΡΟ  ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ &
ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
«ΕΛΠΙΔΑ»
Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)

 «Η Πρόκληση να παραμείνουμε μαζί…»
Το Κέντρο Πρόληψης Ελπίδα, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες που αναδύονται μέσα στις νέες, επιτακτικές συνθήκες, διαμορφώνει τη δράση του και ενημερώνει, τόσο τους ωφελούμενούς του όσο και το ευρύ κοινό της περιοχής δράσης του, ότι η επιστημονική του ομάδα βρίσκεται στη διάθεση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας της κοινωνίας, τώρα περισσότερο από ποτέ. 
Συγκεκριμένα: 
-συνεχίζει να παρέχει ατομική συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, μέσω του διαδικτύου ή του τηλεφώνου,  
-οργανώνει ομαδικές συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, μέσω του διαδικτύου, για όποιον πολίτη της Ανατολικής Θεσσαλονίκης αισθάνεται την ανάγκη να μοιραστεί σκέψεις, ανησυχίες και προβληματισμούς που προκύπτουν από τις νέες συνθήκες που βιώνει,
-αξιοποιώντας την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης της Ελπίδας, ξεκινάει τη δημιουργία forum συνάντησης και επικοινωνίας για τα μέλη των ομάδων του (γονείς και εκπαιδευτικούς), 
-επικαιροποιεί συστηματικά μια λίστα με φορείς και κοινωνικές δομές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, και ειδικότερα των Δήμων Καλαμαριάς, Θέρμης, Θερμαϊκού και Πυλαίας-Χορτιάτη, που παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη στους πολίτες, τόσο σε ψυχολογικό επίπεδο όσο και σε άλλο, ανάλογα με τις νέες και συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες, και τέλος
-αρθρογραφεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο να ενισχύσει τα εφόδια και τα ψυχικά αποθέματα των πολιτών, σε επίπεδο προσωπικό, οικογενειακό και κοινωνικό. 
Μία περίοδος κοινωνικής κρίσης μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για αυτογνωσία και αυτοβελτίωση, αρκεί τα άτομα και οι ομάδες να ενεργοποιήσουν βαθύτερες δυνάμεις. Η πρόληψη σε κάθε περίπτωση, έτσι και τώρα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ανταπόκρισης στις ανάγκες  της κοινωνίας. 
Θα μας βρείτε στο τηλ. 2310442044, στο email: kpelpida@gmail.com, στο site της Ελπίδας ΕΛΠΙΔΑ και στο Facebook.
Ευχόμαστε να λήξει η περίοδος αυτή για τον καθένα/καθεμία από εμάς με περισσότερα εφόδια για μια καλύτερη συνέχεια, προσωπικά και κοινωνικά. 
 
Με εκτίμηση 
Η επιστημονική ομάδα του
 Κέντρου Πρόληψης  

Ησιόδου 10 -  Ν.Κρήνη    55135 
Τηλ. : 231 0 44.20.43-4 - Fax : 231 0 44.20.43    
Site : www.kpelpida.com , www.resist.transludic.net
E-mail: kpelpida@gmail.com
  
Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Αριθμός λογαριασμού για χορηγίες και δωρεές :  
EUROBANK
 0026 0139 35 200107963  


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!