Δήλωση Νικ. Παρασκευόπουλου για την εκπομπή “De Profundis” του TV 100 της Θεσσαλονίκης


Νικ. Παρασκευόπουλος
Ομ. Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ
πρ. Υπουργός 
Email npmj57@gmail.com  

Θεσσαλονίκη , 11.4.2020

Δήλωση Νικ. Παρασκευόπουλου  για την εκπομπή “De Profundis” του TV 100 της Θεσσαλονίκης

Σχετικά με την προβολή της εκπομπής De Profundis” την Παρασκευή 10.4.2020 στο TV 100 ο πρ. Υπουργός Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλος δήλωσε:
 «Δεν θυμάμαι άλλη περίπτωση που να δόθηκε τηλεοπτικό βήμα σε καταδικασμένο για σοβαρές πράξεις -που βάρυναν μια ολόκληρη πόλη- πρόσωπο να επικρίνει δικαστές του,  χωρίς δημοσιογραφικό έλεγχο, δυνατότητα απάντησης θιγομένων  ή άκουσμα άλλης άποψης. Θέλω να διευκρινίσω εδώ τη στάση μου.
      Πιστεύω ότι  διάλογος μπορεί και πρέπει να γίνεται με όλους χωρίς εξαιρέσεις. Προφανώς και με ένα κρατούμενο ή αποφυλακισμένο. Άλλωστε είναι στοιχείο της κοινωνικότητας που ορίζει την ανθρώπινη οντότητα και αξιοπρέπεια, όπως επίσης είναι  και το δικαίωμα επανένταξης των αποφυλακιζομένων. Όπως πολλοί γνωρίζουν, έχω δεχθεί πολλή λάσπη για τη στάση μου αυτή.  Άλλο όμως είναι ο διάλογος με ένα πρόσωπο και άλλο η προβολή. Η τελευταία δημιουργεί πρότυπα, υποστηρίζει πολιτικές σκοπιμότητες  και σε κάποιες περιπτώσεις αποτελεί προνόμιο. Η ισορροπία ανάμεσα στην αναγνώριση της συμμετοχής σε διάλογο και της απόρριψης της συμμετοχής σε μια πολιτική μεθόδευση προβολής δεν είναι πάντα εύκολη.
      Στην περίπτωση της εκπομπής της 10/4/2020 του TV100 προσκλήθηκα σε μαγνητοσκόπηση χωρίς να προειδοποιηθώ για τη συμμετοχή του Β. Παπαγεωργόπουλου. Η συνέντευξή μου όντως ήταν ατομική χωρίς παρουσία άλλου προσώπου πλην της δημοσιογράφου στο στούντιο. Διαπιστώνοντας από διαδικτυακή προαναγγελία της εκπομπής ότι εμφανίζομαι  με άλλους συναδέλφους να συζητώ μαζί  του, διαμαρτυρήθηκα έντονα τηλεφωνικά. Μου απάντησε τελικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  κ. Γ. Αβαρλής , ότι η συμμετοχή του Β.Π. θα περιοριστεί σε ένα δίλεπτο με γενικές σκέψεις και ότι το κείμενο της προαναγγελίας θα αλλάξει. Αρμόδιος υπάλληλος (κ. Κεσόπουλος) τηλεφώνησε στη συνέχεια και με βεβαίωσε  ότι η συνέντευξή μου θα είναι τελείως χωριστή, ούτε καν  συνεχόμενη.  Προς απόδειξη μου διαβιβάστηκε διαδικτυακά το  σχετικό βίντεο με την ομιλία του Β.Π. , διάρκειας 2 λεπτών και 10 δευτερολέπτων, και έγινε άμεση διόρθωση του κειμένου της προαναγγελίας. Με δεδομένη την άρνηση του σταθμού για πλήρη αποδοχή του αιτήματός μου για απόσυρση της συνέντευξης , διατύπωσα δημόσια με δύο αλλεπάλληλα δελτία τύπου τη διαφωνία και τη διαμαρτυρία μου.
      Η παρακολούθηση της εκπομπής μου έδειξε τη δεύτερη εξαπάτηση: Ο Β.Π. μίλησε , έστω διακριτά, για αρκετό χρόνο, αυτοαγιογραφήθηκε και κατέκρινε τη δικαιοσύνη για τη δίκη του. Οφείλω με χαρά να σημειώσω, ότι ο αντιδήμαρχος  κ. Αβαρλής διαχωρίζει τη θέση του και επιβεβαιώνει ότι χωρίς ενδοιασμό μπορώ να επικαλούμαι  τη συνομιλία μας και το όνομά του.
      Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Σοφός έτσι κι αλλιώς δεν είμαι, αλλά από τη στάση του σταθμού  έμαθα πολλά».Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!