Πράσινοι: Οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι σημαντικότερες από τη δημόσια υγεία;


Πράσινοι: Οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι σημαντικότερες από τη δημόσια υγεία;

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων και των αμέσως συναφών με αυτά δικαστηριακών διαδικασιών (διαδικασίες χορήγησης προσημειώσεων υποθήκης τραπεζικών δανείων και συντηρητικών κατασχέσεων), προσδίδοντας μάλιστα τον πανηγυρικό συμβολισμό ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων ξεκινά από την Δικαιοσύνη, καταδεικνύει με το πλέον απόλυτο τρόπο ότι τα συμφέροντα των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων είναι σημαντικότερα από την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Η βιασύνη της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τις τράπεζες αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε χωρίς να ερωτηθούν τα επίσημα όργανα του δικηγορικού κλάδου, πολλώ δε μάλλον χωρίς να ενημερωθούν τόσο για τον λόγο επιλογής της επαναλειτουργίας των συγκεκριμένων διαδικασιών όσο και για την θέση των αρμοδίων υγειονομικών αρχών για τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας! Κατά συνέπεια, πολύ σωστά το δικηγορικό σώμα εξήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε αποχή από τα καθήκοντά του από τις 28 Απριλίου μέχρι τις 5 Μαΐου, αν δεν λάβει τις απαιτούμενες εγγυήσεις εξασφάλισης των συνθηκών ασφαλούς λειτουργίας, για όλους τους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης, τους διαδίκους και τους πολίτες.

Η παρούσα συγκυρία δικαιώνει τις ανάγκη για της όσον το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της ψηφιακής και ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, κάτι που οι Πράσινοι έχουμε επισημάνει ήδη και έχουμε συμπεριλάβει και στις θέσεις μας.

Οι Πράσινοι καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα και εν μέσω της πανδημίας, να θέσει ως προτεραιότητα το αγαθό της υγείας. Τα συμφέροντα των μονίμως ευνοούμενων μπορούν να περιμένουν! Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την προστασία των οικονομικά αδυνάτων και όλων των συμπολιτών μας που επλήγησαν από την πανδημία και ζητούμε την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, πέραν της 30.4.2020, καθώς και την συνέχιση της αναστολής των πλειστηριασμών.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!