Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με τις αθλητικές ενώσεις


Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με τις αθλητικές ενώσεις

Στο πλαίσιο των συναντήσεων-τηλεδιασκέψεων που πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, σειρά είχαν σήμερα το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των αθλητικών ενώσεων.
Σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι η ενημέρωση των εκπροσώπων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα προβλήματα και τα αιτήματα των φορέων όπως αυτά προκύπτουν στην παρούσα χρονική περίοδο με αφορμή την κρίση του κορωνοϊού.
Από τη συνάντηση αναδείχτηκε η σπουδαιότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ο οποίος είναι ο γνήσιος, ο καθαρός αθλητισμός ο οποίος και αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο με σημαντική κοινωνική προσφορά. Ως εκ τούτου διαχωρίστηκε από τον επαγγελματικό αθλητισμό ο οποίος πλέον είναι μια καθαρά επιχειρηματική δραστηριότητα.
Εκ μέρους των στελεχών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, αναπτύχθηκαν οι θέσεις του κόμματος, τις οποίες επεξεργάστηκε το αθλητικό του τμήμα, και οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού αλλά και στην κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί την επόμενη μέρα.
Έτσι αναφέρθηκαν μέτρα για τους αθλητές, για τα σωματεία, για τις ομοσπονδίες και για τις αθλητικές υποδομές. Πιο συγκεκριμένα αυτά αφορούν στην υγεία των αθλητών, σε απαλλαγές, ελαφρύνσεις και επιδοτήσεις των αθλουμένων σε γυμναστήρια, σε επιδοτήσεις μέρους των υποχρεώσεων για τους συλλόγους καθώς και για δυνατότητα χρήσης αθλητικών χώρων χωρίς χρέωση, για κατάργηση αθλητικών παραβόλων και οικονομικών ποινών, για αύξηση κατά 10% στις ετήσιες επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών, για κάλυψη στις μισθολογικές υποχρεώσεις, για στελέχωση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό στις αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και για υλικοτεχνική ενίσχυση, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων εργασίας κλπ.
Έγινε επίσης αναφορά στη σπουδαιότητα που παίζουν τα σωματεία, οι παράγοντες των σωματείων και οι ομοσπονδίες και το πώς διακυβεύεται η ύπαρξή τους την επόμενη μέρα της κρίσης.
Τέλος ζητήθηκε από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης να σταλούν όλα τα αιτήματα των ενώσεων και των ομοσπονδιών ώστε να ενσωματωθούν στις θέσεις του κόμματος και να μπουν ως διεκδικήσεις στη Βουλή.
Τις αθλητικές ενώσεις εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ), Σάββας Δημητριάδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΕΚΑΣΘ), Σάββας Λόρτος, ο πρόεδρος της Ένωσης Πετοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΕΠΕΣΘ), Βαγγέλης Ντινόπουλος και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (ΠΕΚΚΔΜ), Αλέξης Σαββίδης.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης πήραν μέρος οι συντονιστές των Ν.Ε. Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης και Παναγιώτης Ερμείδης αντίστοιχα, το μέλος της Κ.Ε., Κώστας Αμπατζάς, το μέλος του τμήματος Αθλητισμού του κόμματος, ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, το μέλος της γραμματείας Α΄ Θεσσαλονίκης, Στράτος Κερσανίδης, οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλη, Κώστας Ζουράρις, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Β΄ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη και Σωκράτης Φάμελλος.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!