Ομοσπονδία Ενώσων γονέων Κ. Μακεδονίας: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παιδεία


ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Σαν τον «κλέφτη», με κλειστά σχολεία και εν μέσω πανδημίας, παίρνοντας μαθήματα από τους προκατόχους της, η Κυβέρνηση αναβαθμίζει το αντιεκπαιδευτικό της έργο. Το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας διαμορφώνει ένα σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό και εχθρικό προς τις ανάγκες μαθητών-εκπαιδευτικών-γονιών. 
Οι γονείς έχουμε «πληρώσει» ακριβά, όλες τις αλλαγές και της τωρινής και προηγούμενης κυβέρνησης 
Το σχολείο μεταμορφώνεται σε  εξεταστικό κέντρο με την Τράπεζα Θεμάτων.
Η γενική μόρφωση στο Λύκειο υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο, στο βωμό της βαθμολογίας για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ήδη από την Α Λυκείου.
Η εισαγωγή «δεξιοτήτων» καθιστά το νέο σχολείο της Κυβέρνησης  ως κέντρο αποσπασματικής γνώσης.
Είναι πρόκληση, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να επιλύσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το κλείσιμο των σχολείων λόγω πανδημίας, να επιλέγουν αυτή την περίοδο να κάνουν ακόμα χειρότερη και άνιση την μόρφωση.
Όσο το αγαθό της ολοκληρωμένης μόρφωσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν, καθολικά για όλα τα παιδιά, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας.

Το ΔΣ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 24/4/2020 στις 12:00μμ στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης  καλώντας την Κυβέρνηση να αποσύρει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!