Σ. Αναστασιάδης: Πάει καλά η τουριστική περίοδος την Β. Ελλάδα


O Σ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΟ  RADIO FLASH 99,4 FM :ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ  ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς , βουλευτής ΝΔ  Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH RADIO 99,4 fm σήμερα το πρωί (21.4.2020) στην εκπομπή    « Απλά επικίνδυνοι» με τον Σταύρο Οραήλογλου , όπου αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας για το τριήμερο του Πάσχα και την πειθαρχία των πολιτών είπε :
"Είναι γεγονός ότι οι Έλληνες πειθάρχησαν στα μέτρα των ειδικών το τριήμερο του Πάσχα και οι ανησυχίες των αρμόδιων δεν επιβεβαιώθηκαν . Έδειξαν ωριμότητα και γιορτάσαμε την Ανάσταση και το Πάσχα από τα μπαλκόνια . 
Ήταν συγκινητικά ,ήταν συγκλονιστικά ,ήταν μια διαφορετική εμπειρία , μια διαφορετική Ανάσταση , να βλέπουμε στα μπαλκόνια τους συμπολίτες μας με αναμμένες λαμπάδες που έδειχναν και την πίστη τους και της αποφασιστικότητα τους να ξεμπερδέψουμε  με τον υιό. Δώσαμε ευχές σε ανθρώπους που δεν συναντήσαμε ποτέ , που δεν μιλήσαμε ποτέ μαζί τους .
Ακούστηκαν δυνατά ευχές από κάθε σπίτι και κάθε μπαλκόνι , φωνές ελπίδας και αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα" είπε χαρακτηριστικά

Αναφορικά με  την τουριστική περίοδο και πως βλέπει να εξελίσσεται , ο βουλευτής ΝΔ υπογράμμισε πως η κατάσταση είναι δύσκολη γενικότερα , αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία ότι στη Β.Ελλάδα η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από άλλες .
"Θα μου επιτρέψετε να πω για την Β. Ελλάδα , ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από άλλες .Αν εξαιρέσουμε την Χαλκιδική και την Κατερίνη που έχει μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα οι άλλες περιοχές έχουν μικρές μονάδες και θα μπορέσουν να λειτουργήσουν . Ο τουρισμός βασίζεται σε Βαλκάνιους που μπορούν να μετακινηθούν εύκολα προς την Β. Ελλάδα, δεν είχαν μεγάλα προβλήματα με τον Κορονοιό και χαλαρώνουν ήδη τα μέτρα τους"
Για την επόμενη μέρα και την ανησυχία των πολιτών ο βουλευτής ΝΔ ανέφερε:

"Είναι αγωνία όλων μας η επόμενη μέρα. Για αυτό υπάρχει προετοιμασία από την κυβέρνηση και στόχος της είναι να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι αρνητικές συνέπειες από τον Κορονοιό .Το είπατε και ο ίδιος ότι μέχρι αυτή τη στιγμή τα μέτρα στήριξης που πήρε η κυβέρνηση για εργαζομένους και επιχειρήσεις είναι πετυχημένα και αυτή είναι και η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών"
 Για την  άρνηση των Χωρών του Βορρά να συναινέσουν στην έκδοση του κορονο-ομολόγου υπογράμμισε :

Μέχρι αυτή τη στιγμή οι Χώρες του Βορρά το αρνούνται να συναινέσουν στην έκδοση του Κορονο- ομολόγου , έχουν γίνει όμως βήματα από την Ε.Ε.
Η Χώρα μας συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  δέχεται τα Ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες.
Επίσης μας έδωσε τη δυνατότητα της ευελιξίας στην  αξιοποίηση
πόρων του ΕΣΠΑ και επιπλέον προχώρησε στην αναστολή του συμφώνου σταθερότητας, ενεργοποιήθηκε η γενική ρήτρα διαφυγής  και δεν ισχύουν φέτος οι δημοσιονομικοί στόχοι.

https://www.youtube.com/watch?v=xRzL66AgROI


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!