ΕΠΩΦ: Εκδηλώσεις για τα 100+1 χρόνια απο την Γενοκτονία τν Ελλήνων του Πόντου, σύμφωνα με μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοιού


Εκδηλώσεις για την 19η  Μαΐου
Δυστυχώς φέτος η πανδημία του κορονοϊού που πλήττει την χώρα μας ανάγκασε να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 100+1 χρόνια από την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού .
Με γνώμονα τις εντολές της πολιτείας για την ασφάλεια των πολιτών, φέτος οι δράσεις της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων έγιναν παρουσία λίγων ατόμων αλλά και διαδικτυακά .
Aναλυτικότερα
Το βράδυ του Σαββάτου 16/05/2020, το Δ.Σ του συλλόγου, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Ηλία Ζιακούλη και του μέλους του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. Κυριάκου Ιωσηφίδη άναψε κεριά που είχαν τοποθετηθεί σε σχήμα «G» στο μνημείο γενοκτονίας, απέναντι από το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου.
Την Κυριακή 17/05/2020 στο μνημείο της γενοκτονίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον πατέρα Νικόλαο Μοναστηρίδη, στη μνήμη των 353,000 γενοκτονηθέντων προγόνων μας.  Κατάθεση στεφάνων έκαναν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καρασαββίδης και η πρόεδρος του συλλόγου Γεωργία Πετρίδου, ενώ το παρόν έδωσαν ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Τώρα» Ανέστης Πολυχρονίδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλής Τσακαλίδης. Στο τέλος της σεμνής τελετής κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Ο δάσκαλος ποντιακής διαλέκτου του συλλόγου Γιάννης Τερζίδης, δημιούργησε ένα βίντεο με κείμενα και απαγγελίες από μέλη του συλλόγου και θα αναρτηθεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Μετά από πρόταση της ΕΠΩΦ το δημαρχείο Ωραιοκάστρου θα παραμείνει φωτισμένο με κόκκινο χρώμα από το βράδυ του Σαββάτου 16/05/2020 έως το βράδυ της Τρίτης 19/05/2020, συμβολικά ως ελάχιστη απόδοση τιμής στα θύματα του κεμαλικού καθεστώτος.
Μπορεί οι συνθήκες να μην μας επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε τις προγραμματισμένες μας εκδηλώσεις, αλλά έστω και έτσι τιμήσαμε τους προγόνους μας, κρατώντας ψηλά το λάβαρο της διεκδίκησης για την παγκόσμια αναγνώριση της ποντιακής γενοκτονίας .
Δεν ξεχνώ, τιμώ, αγωνίζομαι, διεκδικώ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ                                           ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!