12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής-1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο


12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής-1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο

Το «ρομπότ των δασών», ένας ρομποτικός σκύλος-φύλακας που με τους αισθητήρες του εντοπίζει κάθε ύποπτη κίνηση ή θόρυβο , ένας τρισδιάστατος  εκτυπωτής  που κατασκευάστηκε με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, ένα αυτόνομο όχημα, αλλά και ένας εκτυπωτής Braille για όσους έχουν προβλήματα όρασης, είναι μερικές μόνο από τις 100 εργασίες που θα παρουσιαστούν από τις 12 έως και τις 15 Μαΐου, στο πλαίσιο του 12ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά με τηλεδιάσκεψη.
Fake news detector (ανιχνευτήςψευδών ειδήσεων),  έξυπνο θερμοκήπιο, αυτόνομο όχημα περισυλλογής απορριμμάτων, έξυπνος κάδος , φανάρι κίνησης για άτομα με ειδικές ανάγκες , σύστημα διεξαγωγής ερευνών ή ψηφοφορίας για φορητές συσκευές,  πρωτότυπες εργασίες  μαθητών από κάθε βαθμίδα (Δημοτικό Γυμνάσιο Λύκειο), τύπο (Ειδικά σχολεία, ΕΠΑΛ)από 70 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας  παρουσιάζονται στο ΝΟΗΣΙΣ, σε ένα τριήμερο δράσης , καινοτομίας, εφευρετικότητας,  που διεξάγεται για πρώτη φορά εξ αποστάσεως λόγω των ειδικών συνθηκών του COVID-19.
Η διοργάνωση του μαθητικού συνεδρίου πληροφορικής  που έχει γίνει πλέον θεσμός  και φέτος συμπληρώνει 12 χρόνια, γίνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας και το ΝΟΗΣΙΣ . Το εκθεσιακό μέρος του συνεδρίου , δηλαδή τα θεματικά πάρκα: Roboland, Gameland και e-posters  επειδή απαιτούν φυσική παρουσία, μεταφέρονται στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2020, ώστε να γίνει με ασφάλεια η προσέλευση εκπαιδευτικών και μαθητών.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου
Το video του Συνεδρίου
https://www.youtube.com/watch?v=YcQuESiGByE&fbclid=IwAR2BSF2ZGt5MQzfuFUDXeSeCVT4ldIvRxnYqk5vM4ko3tRxBpRrL-ObxmLU
Το ΝΟΗΣΙΣ λειτουργεί διαδικτυακά.
https://www.noesis.edu.gr/

Στοιχεία επικοινωνίας για το συνέδριο
ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας
Τηλ:2310474842
Ηλιάδης Κώστας
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΟΗΣΙΣ
Θανάσης Κοντονικολάου Τηλ 6977324470
kontonikolaou@noesis.edu.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!