Ανοικτή Επιστολή προς υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας με περιβαλλοντικές ευαισθησίες


Ανοικτή Επιστολή προς υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας με περιβαλλοντικές ευαισθησίες

Συμπολίτη υποστηρικτή της Νέας Δημοκρατίας,

Απευθύνουμε σε σένα αυτή την επιστολή στο όνομα της αγάπης για το περιβάλλον της πατρίδας μας, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι συμμεριζόμαστε, όπως και την πεποίθηση για την ανάγκη προστασίας του. Θα γνωρίζεις πως, εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση κατέθεσε ένα σχέδιο νόμου για το Περιβάλλον, που φαίνεται πως θα ψηφιστεί από την υπολειτουργούσα Βουλή την Τρίτη ή την Τετάρτη 8.5.2020. Αυτό το νομοσχέδιο έχει κατακριθεί από όλες τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ανοίγει την κερκόπορτα σε πάσης φύσεως «τακτοποιήσεις», με θύμα να παραμένει πάντα το ίδιο το περιβάλλον. Υπόσχεται «ανάπτυξη» αλλά κρύβει καταστροφή! Κινείται εναντίον και του σοφού άρθρου 24 του Συντάγματος του 1975, το οποίο καθορίζει σχετικές πρόνοιες.


Συμπολίτη υποστηρικτή της Νέας Δημοκρατίας,

Ζούμε μαζί σε μια πανέμορφη γωνιά του πλανήτη. Αγωνιούμε για την κλιματική αλλαγή και το δυσοίωνο αύριο. Συνειδητοποιούμε πως πρέπει να προβούμε ως κοινωνία σε μεγάλες αλλαγές προσαρμογής, εάν θέλουμε να επιβιώσουμε ως είδος. Γι’ αυτό επικροτήσαμε την ενεργειακή στροφή και απομάκρυνση της χώρας από τον λιγνίτη, μια απόφαση της παρούσας κυβέρνησης!

Την κριτική των Πράσινων για το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας» μπορείς να τη διαβάσεις ΕΔΩ. Ενδεικτικά, διατάξεις του επιτρέπουν ρητά εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσα σε προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου NATURA 2000, προβλέπουν εξαίρεση κατεδάφισης για 30 ακόμη χρόνια των αυθαιρέτων σε δάση και ρέματα κ.α. Όταν όμως κατατέθηκε σε διαβούλευση, είχε 66 άρθρα, συγκέντρωσε 1570 σχόλια και όταν κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση, είχε 130 άρθρα, που δεν συζητήθηκαν! Την κριτική των περιβαλλοντικών οργανώσεων μπορείς να τη διαβάσεις ΕΔΩ ή και να υπογράψεις ηλεκτρονικά το κοινό κείμενο διαμαρτυρίας των WWF-Greenpeace καθώς και το αντίστοιχο κείμενο δεκάδων περιβαλλοντικών κινήσεων.

Μπορεί ήδη να ενημερώθηκες και να διαφωνείς με το προτεινόμενο νομοσχέδιο αλλά εξακολουθείς να στηρίζεις την κυβέρνηση. Δεν σου ζητάμε να σταματήσεις να υποστηρίζεις ό,τι πιστεύεις. Σου ζητάμε να βοηθήσεις επειδή θέλουμε να πιστεύουμε πως θέλουμε το ίδιο πράγμα: να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα περιβάλλον υγιές, ασφαλές κι όχι μια πατρίδα δηλητηριασμένη και πληγιασμένη. Όλοι μας θέλουμε πχ να κολυμπάμε σε γαλανές θάλασσες και όχι δίπλα σε πετρελαιοκηλίδες.

Σε παρακαλούμε να δράσεις! Γράψε επιστολή, στείλε ηλεκτρονικό μήνυμα ή τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ή στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη. Θα βρεις παρακάτω τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους.

Δεν σου λέμε τι να γράψεις! Αυτό που θέλουμε είναι να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο και να ακολουθήσει ένας ειλικρινής εθνικός διάλογος για τη διαμόρφωση των όρων ζωής μας στο άμεσο μέλλον, μια νέα στρατηγική για τη χώρα μας.

Στείλε το δικό σου μήνυμα! Βάλε ένα όριο στην ανεξέλεγκτη ανθρώπινη δράση που πληγώνει το περιβάλλον και δείξε το! Για να προστατέψουμε αυτό που αγαπάμε!

Σ΄ ευχαριστούμε,


Πράσινοι


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!