Μεγάλη η ανταπόκριση των αθλητών και πολιτών στη Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας, 27 και 28 Απριλίου 2020, στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο Θεσσαλονίκης

Μεγάλη η ανταπόκριση των αθλητών και πολιτών στη Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας, 27 και 28 Απριλίου 2020, στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο Θεσσαλονίκης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Απριλίου από τις 09:00 έως 13:00 στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Αθλητές, πολίτες και εκπρόσωποι φορέων και θεσμών έδωσαν το παρόν στη διήμερη δράση αιμοδοσίας, συμμετέχοντας ενεργά και με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. Μέσω της άμεσης ανταπόκρισης στο κάλεσμα για αιμοδοσία, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, συγκεντρώθηκαν συνολικά 55 φιάλες αίματος.
   
Η εθελοντική δράση αιμοδοσίας, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διοργανώθηκε από το Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος».

Την προσπάθεια αυτή υποστήριξαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο  Δήμος Θεσσαλονίκης, Νεάπολης - Συκεών, Πυλαίας - Χορτιάτη, Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, τα ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, το Ολυμπιακό Μουσείο, ο Διεθνής Μαραθώνιος και Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και άλλοι αθλητικοί και τοπικοί φορείς.

Το «παρών» έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και ολυμπιονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κος Χάρης Αηδονόπουλος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος, η Πρόεδρος του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου, κα Καλυψώ Γούλα, η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, κα Κυριακή Ουδατζή και ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, κος Δρόσος Χριστόπουλος.

Επιπλέον, στην εθελοντική δράση αιμοδοσίας συμμετείχαν οι Ολυμπιονίκες Φωτεινή Βαβάτση (τοξοβολία), Ιωάννα Μπούζιου (σόφτμπολ), Κλεάνθης Μπάρκας (ποδηλασία), ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Λάζαρος Παπαδόπουλος και οι καλαθοσφαιριστές  του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Μαργαρίτης και Απόλλων Τσόχλας.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα και την αξία της ένωσης δυνάμεων μεταξύ φορέων και οργανισμών και δήλωσε: «Ακολουθώντας το όραμα του 10χρονου ιδρυτή του Οργανισμού, σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει η αθλητική οικογένεια της χώρας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και να συμβάλλουμε σε αυτή την κινητοποίηση, καθώς η αυξημένη ανάγκη για αίμα γίνεται ακόμα πιο επιτακτική».

Η Πρόεδρος του Καυτανζόγλειου Εθνικού Σταδίου Θεσσαλονίκης, κα Καλυψώ Γούλα, τόνισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης δράσης αιμοδοσίας και ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντική η ανάγκη που ικανοποιείται μέσα από αυτή τη δράση. Είναι αναγκαία η στήριξη των συμπολιτών μας, οι οποίοι μέσω αυτής της ενέργειας σώζουν ζωές».

Η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου σημείωσε: «Ο αθλητισμός δίνει ζωή και όταν συνδέεται με την προσφορά αίματος, δίνει ποιότητα ζωής. Το αίμα σώζει ζωές, αλλά σώζει και συνειδήσεις, γιατί το να σώζεις τη ζωή του συνανθρώπου σου, δίνοντας αίμα, είναι το πιο σημαντικό παράσημο ζωής».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κος Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε: «Αν σε κάτι δεν πήγαμε καλά ως χώρα όλη αυτή την περίοδο με την πανδημία του κορονοϊού, είναι η αιμοδοσία. Υστερούμε σε αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι, γι' αυτό και είναι εξαιρετική η δράση αυτή».
 
Η διαδικασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε στην Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό τον έλεγχο και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος».

Καθόλη τη διάρκεια της Δράσης, στoν χώρο βρισκόταν υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη Δράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του ΟΠΑΠ.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!