Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους ΜΚΟ

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους ΜΚΟ

Με εκπροσώπους ΜΚΟ οι οποίες δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό-μεταναστευτικό συναντήθηκε χθες με τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.
Στη συζήτηση κυριάρχησε η κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα υποδοχής και τα ιδιαίτερα προβλήματα τα οποία έχουν ενσκήψει εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού.
Αναδείχτηκε ο βιαστικός και ο επιδερμικός τρόπος με το οποίο η κυβέρνηση εξετάζει τα αιτήματα ασύλου αλλά και το στεγαστικό, πρόβλημα το οποίο έχει οξυνθεί ιδιαίτερα στις έκτακτες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε. Αναφορικά με το δεύτερο εκφράστηκε η απορία για το γεγονός, πως η κυβέρνηση δεν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα μη λειτουργούντα λόγω της κρίσης ξενοδοχεία, κυρίως για τις ευάλωτες ομάδες.
Τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν επίσης για τα προβλήματα χρηματοδότησης, για την έλλειψη προσωπικού, για την στασιμότητα που υπάρχει στη διαδικασία ασύλου, για την αύξηση του αριθμού των άτυπων επαναπροωθήσεων αλλά και για το ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα των ασυνόδευτων παιδιών.
Οι εκπρόσωποι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκαν στη μεθοδευμένη απαξίωση των ΜΚΟ από την κυβέρνηση η οποία αγγίζει τα όρια του κανιβαλισμού, βάζοντας όλες τις ΜΚΟ στο ίδιο τσουβάλι. Ενώ η πραγματικότητα είναι πως οι οργανώσεις αυτές έχουν προσφέρει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια με την έξαρση των προσφυγικών ροών.
Τέλος, για το φλέγον θέμα της μετεγκατάστασης από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα αναφέρθηκε πως το κυβερνητικό πρόγραμμα  αποτελεί απλώς ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι.
Από τη συζήτηση δεν μπορούσε να απουσιάσει η αναφορά στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στη μετεγκατάσταση προσφύγων, για το οποίο ευθύνη φέρει η κυβέρνηση η οποία εξέθρεψε τα ακροδεξιά αντανακλαστικά για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντικό να υπάρχει συνεχής επαφή και ενημέρωση από τις ΜΚΟ για την επικρατούσα κατάσταση καθώς το προσφυγικό μεταναστευτικό αποτελεί μείζων θέμα για το κόμμα, ώστε να δοθούν λύσεις αλλά και για να δημιουργηθεί το αναγκαίο κλίμα αλληλεγγύης στην ελληνική κοινωνία.
Στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος η Ίριδα Πανδίρη, κοινωνική λειτουργός, υπεύθυνη Παιδικής Προστασίας Βόρειας Ελλάδας στην ΑΡΣΙΣ και η Κατερίνα Γούλα, υπεύθυνη Στεγαστικού Προγράμματος Βόρειας Ελλάδας στην Solidarity Now.
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ πήραν μέρος οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Β΄ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος.
Επίσης ο συντονιστής και ο αναπληρωτής συντονιστής της Ν.Ε. Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ,  Παναγιώτης Ερμείδης και Νίκος Γιάγκος αντίστοιχα, ο Νίκος Ράγκος υπεύθυνος στην Επιτροπής Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) του κόμματος, η Άννα Ρογδάκη υπεύθυνη στο τμήμα εργατικής πολιτικής, η Μαρία Τοπαλίδου, αναπληρώτρια συντονίστρια στο τμήμα κοινωνικής πολιτικής τομέας προσφυγικού και τα μέλη της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Στράτος Κερσανίδης και Μίλτος Οικονόμου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!