Αναγνωρίστηκαν από τον Άρειο Πάγο οι Πράσινοι

Αναγνωρίστηκαν από τον Άρειο Πάγο οι Πράσινοι
Μια νέα ελπίδα σε μια μαύρη μέρα για το περιβάλλον

Την ίδια στιγμή που περνούσε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για περιβάλλον, που συγκέντρωσε τόσες αντιδράσεις, οι «Πράσινοι» περνούσαν την πόρτα του Αρείου Πάγου.
Το ενωτικό κόμμα των Πράσινων, που έκανε το ιδρυτικό του συνέδριο ψηφιακά την πρώτη ημέρα της Άνοιξης, στις 21 Μαρτίου, έχει πια αναγνωριστεί και τυπικά. Με την πρώτη ευκαιρία που χαλάρωσε ο αποκλεισμός, κατάθεσαν στον Άρειο Πάγο σχετικό αίτημα, το οποίο υποστηριζόταν από τα 244 ιδρυτικά μέλη, που είχαν υπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη.
«Μια νέα ελπίδα γεννήθηκε σε μια μαύρη μέρα για το περιβάλλον», δηλώνει ο συν-Εκπρόσωπος των Πράσινων Ευάγγελος Αστυρακάκης -Ασλάνης«Το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο στηρίχθηκε μόνο με ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, αναδεικνύοντας την πολιτική της απομόνωση. Αυτή η πολιτική απομόνωση δίνει τον τόνο για την ανατροπή του νόμου αυτού από μια προοδευτική πλειοψηφία με καταλύτη τους Πράσινους, αυτόνομους και με ένα φρέσκο άνεμο πολιτικής συμπεριφοράς στην επόμενη Βουλή».
«Είμαστε τυπικά, οργανωτικά και πολιτικά έτοιμες κι έτοιμοι να εκφράσουμε τους πολίτες και να ανταποκριθούμε στην πρόκληση των εθνικών εκλογών, ακόμα κι αν αυτές γίνουν πρόωρα», δηλώνει η συν-Εκπρόσωπος των Πράσινων, Αλία Παπαγεωργίου. «Χρειάζονται παρεμβάσεις με μια άλλη πολιτική κουλτούρα που εκφράζεται ήδη σε ένα τμήμα της κοινωνίας».
Στη φωτογραφία, μέλη της Γραμματείας και του Συμβουλίου έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου κατέθεσαν τον σχετικό φάκελο, με καταστατικό και προγραμματικές θέσεις, αφού εξετάστηκε και έγινε δεκτό το αίτημα της αναγνώρισης του πολιτικού κόμματος των Πράσινων.
Τα μέλη της Γραμματείας αποτελούν οι Ευάγγελος Αστυρακάκης-Ασλάνης και Αλία Παπαγεωργίου (Συνεκπρόσωποι), ο Αριστείδης Παπαδάκης (Συντονιστής), ο Γιάννης Βέλλης (Ταμίας) και οι Αθανάσιος Γούναρης και Μαρία Καβούρη (Μέλη). Αναπληρωματικά μέλη της Γραμματείας είναι οι Κατερίνα Βουτυράκη, Ρούλα Καστρινάκη, Κώστας Λουκέρης και Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Μέλη του Συμβουλίου είναι οι: Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, Έφη Δόδουρα, Ελεονώρα Ζώτου, Αντώνης Καλογεράκης, Γιώργος Κανέλλης, Κώστας Μαριόγλου, Κατερίνα Ντελλή, Μιχάλης Παναγιωτίδης, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Άννα Ριτσατάκη, Λορέτα Σπάχο, Οδυσσέας Χιλιτίδης και Νίκος Χρυσόγελος. Αναπληρωματικά μέλη του Συμβουλίου οι Νίκος Γαγγιολάκης, Θανάσης Καρυάμης και Γιάννα Νίκης Σαραντοπούλου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!