Αυτοψία στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στη Θεσσαλονίκη -το μοναδικό στο νομό- πραγματοποίησε κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΙΣΘ Νίκο Νίτσα

Αυτοψία στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στη Θεσσαλονίκη -το μοναδικό στο νομό- πραγματοποίησε κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΙΣΘ Νίκο Νίτσα. Ο κ. Νίτσας με αφορμή την επαναλειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), ύστερα από δίμηνη διακοπή και την άρση των μέτρων λόγω covid19, συζήτησε με συναδέλφους γιατρούς αλλά και με διοικητικούς υπαλλήλους τα θέματα που τους απασχολούν, επισημαίνοντας ότι o σύλλογος συνεχίζει από την αρχή του χρόνου τη στήριξη της δημόσιας υγείας και των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις. «Ήδη έχουμε προσφέρει ασπίδες προσώπου κι άλλα μέτρα ατομικής προστασίας κι αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε». Ο πρόεδρος του ΙΣΘ συνομίλησε τηλεφωνικά και με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ΚΕΠΑ στην Αθήνα.
 
Όπως διαπίστωσε το κλιμάκιο του ΙΣΘ, οι επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, τα μέλη και οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος στη Θεσσαλονίκη, έχουν αναπτυχθεί σε μεγαλύτερους χώρους του κτιρίου για περισσότερη ασφάλεια (και) των ασθενών που προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού. Ο πρόεδρος του ΙΣΘ συνεχάρη τον διευθυντή του Ζ΄ υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης Γ. Τσαχιρίδη, ο οποίος προσέφερε το γραφείο του στα μέλη των επιτροπών για ακόμη ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας.
 
Ο πρόεδρος του ΙΣΘ διαπίστωσε την εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΠΑ και των υπηρεσιών ΕΦΚΑ -σύμφωνα με  τις οδηγίες του ΕΟΔΥ- ενώ ταυτόχρονα έκανε έκκληση στους ασθενείς κι ασφαλισμένους να είναι συνεπείς στα ραντεβού που κλείνονται τηλεφωνικά, ώστε να μη δημιουργούνται προσκόμματα και προβλήματα στους υπόλοιπους. «Είναι σημαντικό οι πολίτες να τηρούν τα ραντεβού προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ίδιοι». Επίσης ζήτησε για μία ακόμη φορά την άμεση υλοποίηση του σχεδιασμού για τη λειτουργία δεύτερου ΚΕΠΑ στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Τούμπας. «Είναι επιτακτική ανάγκη να δρομολογηθεί άμεσα η έναρξη του, προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερες επιτροπές ειδικά τώρα με την αυξημένη ροή περιστατικών ύστερα από τη δίμηνη διακοπή».
 
Τόσο ο διευθυντής του Ζ΄ υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης (πρώην ΙΚΑ Πύλης Αξιού) Γ. Τσαχιρίδης όσο και ο αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ιατρών ΚΕΠΑ (ΕΛΙΕΑΚΑΠ) ψυχίατρος Π. Κίρτσιος ευχαρίστησαν τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρο Νίκο Νίτσα για τη συνεχή υποστήριξη και στήριξη. «Προσπαθούμε να γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, θέλουμε μόνο τη συνεργασία τους. Αν και υπάρχουν καθυστερήσεις, δεν πρόκειται να χάσουν καμία παροχή» τόνισε ο κ. Κίρτσιος ενώ ο κ. Νίτσας πρόσθεσε ότι «η λίστα των γιατρών - μελών των επιτροπών του ΚΕΠΑ, όλων των ειδικοτήτων, από το 2011 μέχρι σήμερα γίνεται όλο και μικρότερη λόγω συνταξιοδοτήσεων με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται εργαζόμενοι, ασθενείς και συνοδοί τους». Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες του ΙΣΘ θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. 
 
(Στις φωτο οι κύριοι Νίτσας, Κίρτσιος, Τσαχιρίδης και Ιορδάνης Αγγελίδης χειρουργός ορθοπεδικός και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο)


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!