Έτοιμα τα σχολεία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ
Την Δευτέρα  11 Μαΐου - μετά από δύο μήνες – ανοίγουν τα σχολεία για να υποδεχθούν τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.
Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες  οδηγίες από τον ΕΟΔΥ  παραδίδει  τα Σχολεία ασφαλή στην  μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα για την επανέναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την  διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό  την  προετοιμασία των Σχολείων για  την ασφαλή και ομαλή έναρξη της διδακτικής διαδικασίας  συνεργάσθηκαν οι Αντιδημαρχίες Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης και   Καθαριότητας Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου. Καθοριστικό ρόλο στον συντονισμό όλων των εργασιών είχαν οι Σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως:
      - η αύξηση κατά 30% όλων των επιχορηγήσεων των σχολείων
-η σχολαστική  απολύμανση και η καθαριότητα όλων των σχολικών μονάδων – με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ
- η διανομή υγειονομικού  υλικού (απολυμαντικά, σαπούνι χειρός και χλωρίνες) σε όλα  στα σχολικά συγκροτήματα και σε όλα τα λεωφορεία του Δήμου που μεταφέρουν μαθητές από και προς τα σχολεία
-μετακινήσεις προσωπικού και στελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης
-προμήθεια ειδικών στολών ατομικής προστασίας για τους δημοτικούς υπαλλήλους
« Για να είναι ασφαλής και για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας η σχολική περίοδος που ξεκινά την Δευτέρα τηρήσαμε με σοβαρότητα, συνέπεια  και σχολαστικότητα στο ακέραιο όλες τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας καθώς και τις οδηγίες των ειδικών για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων. Ο δήμος μας παραδίδει έτοιμα και ασφαλή από κάθε άποψη τα σχολεία τη Δευτέρα και θα είναι κάθε μέρα εκεί για την διατήρηση της καθαριότητας και την διασφάλιση των κανόνων υγιεινής όχι μόνο εντός και εκτός των αιθουσών αλλά ακόμη και κατά την μεταφορά τους με τα λεωφορεία του Δήμου» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός ευχαριστώντας τους Ανδημάρχους Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης κ. Σωτήρη Νικολαίδη, Καθαριότητας Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Χρήστο Δεμερτζή, τους Προέδρους των  Σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Σταυρίδη και Χρήστο Ταξίδη, τον Διευθυντή των υπηρεσιών Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας Γιώργο Γκανάτσιο και όλους τους υπαλλήλους για την άριστη συνεργασία για την αντιμετώπιση  και την επίλυση των πολλαπλών και  πρωτόγνωρων προβλημάτων που επέφερε η πανδημία του Κορονοιού.

...


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!