Ο Δήμος Καλαμαριάς προετοιμάζεται για την επαναλειτουργία των ΣχολείωνΟ Δήμος Καλαμαριάς προετοιμάζεται για την επαναλειτουργία των Σχολείων
Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς  τις εργασίες προετοιμασίας των σχολικών μονάδων,  ενόψει της επιστροφής των μαθητών την ερχόμενη Δευτέρα, αρχικά της Γ΄ Λυκείου και στη συνέχεια των υπολοίπων τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου φροντίζουν, ώστε η επαναλειτουργία να γίνει με ασφάλεια για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων επιστημόνων και του Υπουργείου Παιδείας.
΄Ηδη έχουν διανεμηθεί σε όλα τα Σχολεία της Καλαμαριάς μια πρώτη σημαντική ποσότητα αντισηπτικών και με βάση μάλιστα τις οδηγίες που έχει λάβει, ο Δήμος φροντίζει να γίνεται σχολαστικός καθαρισμός των σχολικών εγκαταστάσεων, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και να υπάρχει επάρκεια στα απαραίτητα υλικά καθαριότητας και ατομικής προστασίας, όπως αντισηπτικά, σαπούνια και μάσκες. Σήμερα μάλιστα από το πρωί ο Δήμος διανέμει  στα σχολεία μάσκες πολλαπλών χρήσεων για μαθητές και  εκπαιδευτικούς.
Σχετικά με την επάρκεια του προσωπικού για τον καθημερινό καθαρισμό, ο Δήμος Καλαμαριάς έχει τοποθετήσει τουλάχιστον  4 άτομα σε κάθε σχολική μονάδα  που θα εργάζεται σε δύο βάρδιες,  η πρώτη από 7.30 έως 11.30 και  η δεύτερη από 11.30 έως 15.30,  ενώ παράλληλα θα  βρίσκεται σε επιφυλακή για οτιδήποτε χρειαστεί.
Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, στη διάρκεια σύσκεψης με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης, Θανάση Γιαννακό  και με επιτελείς των αρμόδιων υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό,  συζήτησαν διάφορες λεπτομέρειες και τις συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν από την ερχόμενη εβδομάδα. Πάντως οι  καθημερινοί καθαρισμοί που απαιτούνται  μέχρι σήμερα, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί καθώς και  όσες  ενέργειες απαιτούνται στις αίθουσες διδασκαλίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι, στη διάρκεια που παρέμειναν κλειστά τα σχολεία, ο Δήμος  Καλαμαριάς μετά από αυτοψία ειδικού συνεργείου προέβη στην καταγραφή και αποτύπωση  των απαραίτητων εργασιών συντήρησης και ήδη ένα σημαντικό  μέρος από αυτές έχουν αποκατασταθεί.  
Μέσα στο Σαββατοκύριακο, συνεργείο του Δήμου  ολοκληρώνει τις τελευταίες απολυμάνσεις που άρχισαν χθες,  όλων των σχολικών μονάδων που θα λειτουργήσουν καθώς και  όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα με σκοπό να διασφαλιστεί η ασφάλεια των χώρων. Υπενθυμίζεται ότι απολυμάνσεις είχαν γίνει στα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και πριν το κλείσιμό τους.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Δαρδαμανέλη, στα σχολεία της Καλαμαριάς γίνονται όλες οι προεργασίες προκειμένου να τονωθεί η ψυχολογία των μαθητών κατά την επιστροφή τους. «Θέλουμε να είμαστε καθόλα έτοιμοι και να περάσουμε το μήνυμα στα παιδιά πως τα σχολεία είναι ανοιχτά και τους περιμένουν» και πρόσθεσε πως «ο Δήμος Καλαμαριάς βρίσκεται σε επικοινωνία με τους διευθυντές των Σχολείων ρυθμίζοντας κάθε λεπτομέρεια και θέματα που ενδεχομένως να προκύψουν».Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!