α.ν.α.σ.α. Ωραιοκάστρου: ΟΧΙ στην φίμωση των ενημερωτικών μέσων του δήμου μας



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Με αφορμή την αποστολή EK NEOY   εξωδίκων σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και την επιχειρούμενη φίμωση τους από την δημοτική αρχή θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής :
  Ο Τύπος κάθε μορφής, πάντοτε βρίσκονταν στο στόχαστρο της εξουσίας. Πρόσωπα της πολιτικής σκηνής αλλά και της δημοσιότητας, είχαν και έχουν ένα διακαή πόθο να φιμώσουν το δημόσιο λόγο αλλά και να ψαλιδίσουν την πολυφωνία και την πολύπλευρη άποψη. Μάλλον, η κριτική και η αποκάλυψη σκοτεινών διασυνδέσεων αποτελούν εμπόδια για κάποιους, οι οποίοι θέλουν να σκεπάσουν με ένα μαύρο πέπλο τα πεπραγμένα τους.
Αναμφισβήτητα, βασική προϋπόθεση της Δημοκρατίας παραμένει η αξία της ελεύθερης έκφρασης, κρίσης και ενημέρωσης του λαού. Οι αγώνες που έχουν δοθεί απέναντι σε αυταρχικές και αντιδημοκρατικές εξουσίες επιτάσσουν τον Τύπο να ενημερώνει έγκυρα και αμερόληπτα τον λαό διασφαλίζοντας ότι καμία αρχή δεν θα πράττει ανεξέλεγκτα.
Είναι χρέος των ατόμων που γράφουν δημόσια – ενημερώνουν και των μέσων αντίστοιχα, να μην αποκρύπτουν πληροφορίες αλλά να τις φέρνουν στην επιφάνεια. Δεν γίνεται λόγος για κατεύθυνση του κοινωνικού συνόλου με σκοπό την δημιουργία φιλικά προσκείμενων απόψεων αλλά για ωμή καταγραφή γεγονότων.
Ο κύριος συντάκτης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, Τόμας Τζέφερσον έγραφε το 1787, «ότι αν έπρεπε να αποφασίσω, αν θα υπάρχει μια κυβέρνηση χωρίς εφημερίδες ή εφημερίδες χωρίς κυβέρνηση θα διάλεγα χωρίς δισταγμό το δεύτερο».
Οι εποχές «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» καταδικάστηκαν από τον Ελληνικό Λαό δεκαετίες πριν και έχουν περάσει ανεπιστρεπτί……. κύριοι της διοίκησης ………..


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!