Πρωταγωνιστές ξανά: Η κ Τοψή προτίμησε να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο, θέτοντας ουσιαστικά τον εαυτό της εκτός της δημοτικής μας παράταξης.



Πολύ πριν γίνει δημοτική παράταξη, οι "Πρωταγωνιστές Ξανά" ξεκίνησαν ως μια συλλογική πρωτοβουλία ανθρώπων του δήμου Ωραιοκάστρου που μοιράζονταν τρία βασικά χαρακτηριστικά:
           Την αγάπη για τον τόπο τους
           Την επιθυμία να τον δουν να γίνεται καλύτερος και
           Την αντίθεσή τους σε συμπεριφορές που επικρατούσαν για χρόνια και δίχασαν την τοπική κοινωνία χωρίς να παράξουν τίποτε το ωφέλιμο για αυτήν.
Η πρωτοβουλία αυτή, που ξεκίνησε από ανθρώπους της διπλανής πόρτας χωρίς προηγουμένη ανάμειξη στα τοπικά πολιτικά πράγματα, αγκαλιάστηκε από τους συνδημότες μας όλων των δημοτικών κοινοτήτων και κατέληξε να γίνει πλέον η διοικούσα παράταξη του σημερινού δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα σε συνθήκες πρόσθετων δυσκολιών που δημιουργεί το εκλογικό σύστημα του "Κλεισθένη".
Ενώ λοιπόν το σύνολο των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων συνεχίζει να πιστεύει έμπρακτα στα τρία αυτά στοιχεία που μας ένωσαν πριν τις εκλογές, με λύπη μας είδαμε τον τελευταίο καιρό ότι αυτό δεν ισχύει για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, την αντιπρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου Μαρία Τοψή.
Μέσα από μια σειρά αντιπαραγωγικών της παρεμβάσεων γίναμε μάρτυρες μιας αντιδεοντολογικής επιθετικής συμπεριφοράς που κάθε άλλο παρά βοήθησε στην αποτελεσματική λειτουργία του τοπικού οργάνου.
Σημασία για εμάς έχει και το τι λέει κάποιος και το πώς το λέει. Σημασία επίσης έχει το τι τελικά πετυχαίνει κανείς με όσα λέει και με όσα κάνει και σε ό,τι μας αφορά δεν είδαμε τίποτε το θετικό να προκύπτει από την παραπάνω συμπεριφορά.
Μέσα από αυτήν τη συμπεριφορά, λοιπόν, δυναμιτίστηκε το κλίμα ομόνοιας και ενότητας μεταξύ των μελών του τοπικού συμβουλίου, διασύρθηκε ένα πρόσωπο αμέμπτου ηθικής και δόθηκε τροφή για κακόβουλα σχόλια στους κατ' επάγγελμα τοπικούς συκοφάντες που βγάζουν το ψωμί τους με προσωπικές επιθέσεις και εκβιασμούς.
Προσωπικές στρατηγικές στους "Πρωταγωνιστές Ξανά" δεν χωράνε. Υπάρχει εκλεγμένο τοπικό συμβούλιο που διαθέτει την ψήφο και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που το ψήφισαν. Η κυρία Τοψή προτίμησε να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο, θέτοντας ουσιαστικά τον εαυτό της εκτός της δημοτικής μας παράταξης.


Παντελής Τσακίρης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!