Ένας χρόνος χωρίς τον Δήμαρχο Σταυρούπολης και Παύλου Μελά Διαμαντή Παπαδόπουλο


Ένας χρόνος χωρίς τον Δήμαρχο Σταυρούπολης και Παύλου Μελά Διαμαντή Παπαδόπουλο

Συμπληρώνεται την Κυριακή 31 Μαΐου, ένας χρόνος από το ξημέρωμα της Παρασκευής που «έφυγε» ο Δήμαρχος Σταυρούπολης και Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.
Το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του θα τελεστεί την Κυριακή 31/5/2020 και ώρα 10 π.μ. στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στη γενέτειρά του Τριανταφυλλιά Σερρών.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και το Δημοτικό Συμβούλιο εύχονται στους οικείους του να είναι υγιείς για να θυμούνται τον δικό τους άνθρωπο και δήμαρχο που υπηρέτησε τους συμπολίτες μας με πάθος, ανιδιοτέλεια, συνέπεια και αξιοπρέπεια, αγωνιζόμενος για όλα τα τοπικά και υπερτοπικά προβλήματα και ζητήματα της Σταυρούπολης, του δήμου Παύλου Μελά, των δυτικών συνοικιών, του συνόλου του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Δήλωση Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη
Πέρασε ένας χρόνος από την ημέρα που αποχαιρετήσαμε τον Δήμαρχο Σταυρούπολης και πρώτο Δήμαρχο Παύλου Μελά, Διαμαντή Παπαδόπουλο, έναν πρωταγωνιστή του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης που άφησε παρακαταθήκη το έργο του αλλά και τις ιδέες του, στις οποίες έμεινε πιστός μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Ένας συμπολίτης μας που αφοσιώθηκε στα κοινά, αγωνίστηκε για το όραμά του χωρίς να παρεκκλίνει από τις αρχές του και άφησε τη σφραγίδα του στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου, στη σύζυγό του Παρθένα, στα παιδιά του Όλγα, Αναστασία, Ιωάννα και τον αδερφό του Θεοχάρη, να είναι πάντα γεροί και να θυμούνται με αγάπη και περηφάνια τον Διαμαντή, που με αίσθημα ευθύνης πρόσφερε στην πόλη και τους πολίτες, ως Δήμαρχος του τόπου μας.


ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Διαμαντής Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1956 στην Τριανταφυλλιά Σερρών, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια. Τελείωσε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης (πέτρινο) και συνέχισε τις σπουδές του στο Οικονομικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, από το οποίο αποφοίτησε το 1974. Το 1962, εγκαταστάθηκε στη Σταυρούπολη με την οικογένεια του. Παντρεύτηκε και απέκτησε τρεις κόρες. Το 1975, βρέθηκε στην Ιταλία, φοιτητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βενετίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του και πτυχιούχος αρχιτέκτονας πλέον, επέστρεψε το 1981 στην Ελλάδα. Το 1983, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με την ίδρυση τεχνικού - μελετητικού γραφείου.
Από το 1976 ενεργό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.




Η μακρά του αυτοδιοικητική θητεία
Δήμαρχος Σταυρούπολης 2002–2006
Πρώτος Δήμαρχος Παύλου Μελά 2011–2014
Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σταυρούπολης από το 1991 μέχρι το 2010 και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παύλου Μελά από το 2011 μέχρι την ημέρα που απεβίωσε.
Διετέλεσε Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Οργανισμών, Επιτροπών.
Εξελέγη από τους πολίτες στη Σταυρούπολη για τις θητείες 1991-1994, 1995-1998, 1999-2002, 2002-2006, 2006-2010 και στο Δήμο Παύλου Μελά 2011-2014, 2014-2019

Το έργο και οι αγώνες του για την πόλη μας και τη Δυτική Θεσσαλονίκη, στα 25 χρόνια παρουσίας του στην αυτοδιοίκηση:
URBAN: Προγράμματα Αστικής Ανάπτυξης (Σταυρούπολη, Πολίχνη, Εύοσμος, Μενεμένη)
Αστικά Ολοκληρωμένα προγράμματα (όλοι οι Δήμοι Δυτικών Συνοικιών)
Μονή Λαζαριστών και παλάτι Τεχνικής Εκπαίδευσης
Δυτικό Τόξο
“Διάνα” Απομάκρυνση Τοξικών Αποβλήτων
Αποτροπή της καύσης των καταλυτών και άλλων ουσιών στον ΤΙΤΑΝΑ
Διεκδίκηση του Στρατοπέδου Παύλου Μελά και Πρόταση για το Στρατόπεδο Καρατάσιου
Κατασκευή Κόμβων στην Περιφερειακή
Ανάδειξη του πλημμυρικού κινδύνου και διαμόρφωση μελετητικής ικανότητας
Συνεχής σύγκρουση με την Πολιτεία για την επέκταση του Μετρό στα Δυτικά της Πόλης
Σχολική στέγη (μελέτες, έγκριση, ανέγερση, παράδοση σχολικών μονάδων σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα δήμου Σταυρούπολης & Παύλου Μελά) - Λύση προβλήματος διπλοβάρδιας







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!