Δήμος Παύλου Μελά: Σχολαστικοί καθαρισμοί και άλλα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των Σχολείων



Δήμος Παύλου Μελά: Σχολαστικοί καθαρισμοί και άλλα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των Σχολείων

Με στόχο την απόλυτα ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία και γενικότερα την εύρυθμη επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, ο Δήμος Παύλου Μελά προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού και προετοιμασίας σύμφωνα και με τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων.
Δύο μήνες μετά την απαγόρευση λειτουργίας της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων,  στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού, η Αντιδημαρχία Παιδείας, οι σχολικές επιτροπές δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το Τμήμα Παιδείας, με την υποστήριξη και άλλων υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά και σε αγαστή συνεργασία με τις διευθύνσεις και το προσωπικό των εκπαιδευτικών δομών, ανοίγουν τα σχολεία και υποδέχονται τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και τους εκπαιδευτικούς τους.
Ο Δήμος Παύλου Μελά είχε προχωρήσει από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σε απολυμάνσεις όλων των σχολικών κτιρίων νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων γενικών και ΕΠΑΛ, παιδικών, βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και άλλων δημοτικών κτιρίων.
Κατά τη διάρκεια της αναστολής των μαθημάτων, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης και οι Πρόεδροι των σχολικών επιτροπών δευτεροβάθμιας Ανέστης Λαζαρίδης και πρωτοβάθμιας Επαμεινώνδας Σέγκουλης, παρακολουθούσαν τις εξελίξεις και ενημερώνονταν από τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης της δυτικής Θεσσαλονίκης, διατηρώντας σε απόλυτη ετοιμότητα το προσωπικό καθαριότητας για την ημέρα της ‘’επανεκκίνησης’’ της σχολικής λειτουργίας.
Έτσι μετά την οριστικοποίηση του σχεδίου σταδιακής επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, καθαρίστηκαν σχολαστικά οι αίθουσες διδασκαλίας, οι χώροι υγιεινής και οι αύλιοι χώροι των Λυκείων Σταυρούπολης, Πολίχνης και Ευκαρπίας.
Ο Δήμος προμήθευσε το προσωπικό καθαριότητας με μάσκες, γάντια και όλο τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό, ενώ δρομολογήθηκε από τη σχολική επιτροπή της δευτεροβάθμιας, διαγωνισμός για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας των εργαζόμενων καθαριότητας.
Ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για απασχόληση εργαζόμενων καθαριότητας των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας και κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας, ενισχύθηκαν τα Λύκεια με τουλάχιστον έναν ακόμα εργαζόμενο καθαριότητας στα υπάρχοντα κτίρια έτσι ώστε να υπάρχουν καθαρίστριες με την έναρξη του ωραρίου, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αλλά και μετά τη λήξη αυτών.
Οι Σχολικές Επιτροπές μερίμνησαν έγκαιρα για την προμήθεια αντισηπτικών εξαιρετικής ποιότητας (80% αλκοόλη), ώστε σε συνδυασμό με τις ποσότητες που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, να καλύψουν τις ανάγκες των Λυκείων από τη Δευτέρα 11/5, της Α΄ και Β΄ Λυκείου και των Γυμνασίων από τις 18/5 και των άλλων σχολικών μονάδων του Δήμου Παύλου Μελά (σε περίπτωση που το Υπουργείο ‘’δώσει το πράσινο φως’’ για την επαναλειτουργία τους).
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη επισκέφθηκε σχολικές εγκαταστάσεις της πόλης μας, και αφού συνομίλησε με Διευθυντές για την προετοιμασία ενόψει της επανέναρξης, δήλωσε τα εξής:
«Ξεκινά και πάλι η δια ζώσης μαθησιακή διαδικασία και καλούμαστε να θωρακίσουμε την υγεία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας για να μη χάσουμε ότι κερδίσαμε με κόπο, σύνεση και πειθαρχία από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση. Εύχομαι καλή δύναμη στους Διευθυντές, τους καθηγητές, τους μαθητές, τους γονείς τους και σε όλο το προσωπικό των Λυκείων του Δήμου Παύλου Μελά. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στέκεται με υπευθυνότητα δίπλα στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν με ασφάλεια και επιτυχία τη φετινή σχολική περίοδο.»





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!