Κ. Μάλαμα : Οι κάμερες στα σχολεία δεν απειλούν μόνο την δημοκρατία, αλλά και τα ίδια τα παιδιά

Δήλωση Κυριακής Μάλαμα 

“Οι κάμερες στα σχολεία δεν απειλούν μόνο την δημοκρατία, αλλά και τα ίδια τα παιδιά”.

Η Υπουργός Παιδείας μ​ε τροπολογία “της νύχτας” και με πρόσχημα τον κορονοϊό έφερε Βουλή διάταξη για την δυνατότητα αναμετάδοσης της παράδοσης των μαθημάτων στη σχολική αίθουσα με webcam, δηλάδή με ψηφιακή κάμερα υπολογιστή, ώστε να αναμεταδίδεται ζωντανά το μάθημα στους μαθητές που δεν είναι στην τάξη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με μία κάμερα των 5 ευρώ θα μπορεί κάποιος να καταγράφει το μάθημα στον υπολογιστή του και να το προβάλλει στην κοινωνική του δικτύωση. 
Μία τέτοια εξέλιξη αποτελεί ύψιστο κίνδυνο, όχι μόνο για τη δημοκρατία, αλλά και για τα ίδια τα παιδιά, τα οποία κινδυνεύουν από την έκθεση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι από την εκμετάλλευση αυτής της εικόνας από το οργανωμένο έγκλημα. Επίσης, οι κάμερες στα σχολεία αποτελούν την έσχατη μορφή “επιθεωρητισμού” στην εκπαίδευση. Η Νέα Δημοκρατία, ήδη από την εποχή Σαμαρά ήθελε τις κάμερες στα σχολεία, για να ελέγχει τους εκπαιδευτικούς και να τροφοδοτεί κοινωνικό κανιβαλισμό. Σήμερα, όμως η κυρία Κεραμέως ξεπερνά ακόμα και τους προκατόχους της, βγάζοντας τη σχολική ζωή στο Facebook.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!