Να επιστραφούν στους γονείς άμεσα τα χρήματα των σχολικών εκδρομών ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κ. Μακεδονίας

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ   ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ

Σε σκάνδαλο τεραστίων  διαστάσεων εξελίσσεται η στάση  της κυβέρνησης  απέναντι στους γονείς στο θέμα της μη επιστροφής των χρημάτων των σχολικών εκδρομών που ακυρώθηκαν.
Ενώ το Υπουργείο Παιδείας έκανε συστάσεις ώστε να μην πραγματοποιηθεί καμία  εκδρομή δεν φρόντισε με τις ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις να επιστραφούν τα χρήματα στους γονείς από τα Πρακτορεία Τουρισμού  που παράνομα τα παρακρατούν.
Τόσο  το Υπουργείο Παιδείας όσο και τα Πρακτορεία  γνώριζαν και γνωρίζουν πολύ καλά πως οι εκδρομές που ανεστάλησαν ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν σε άλλο χρόνο λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν (αποφοίτηση μαθητών, πιθανόν άλλος μειοδότης εκδρομής την επόμενη σχολική χρονιά κ.α).
Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα έτσι απλά με μια νομοθετική ρύθμιση, με ΠΝΠ (ΦΕΚ 84 13/04/20 άρθρο 70) έδωσε τη δυνατότητα στα Τουριστικά Πρακτορεία (“...να προσφέρουν στον πελάτη (γονέα) αντί της επιστροφής χρημάτων ισόποσο πιστωτικό σημείωμα (Voucher) ισχύος δεκαοκτώ (18) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης του.'' Μάλιστα αρκετά ταξιδιωτικά  γραφεία άρχισαν να εφευρίσκουν διάφορες προφάσεις  για να παρακρατούν επιπλέον χρήματα  από κάθε μαθητή για λειτουργικά έξοδα ή ακυρωτικά και άλλα τέτοια εφευρήματα.
Χαρακτηριστική η στα στάση του υπουργείου πρόσφατα που με απροκάλυπτο τρόπο τοποθετήθηκε ως εκπρόσωπος των Τουριστικών Πρακτόρων και υπεραμύνθηκε της ΠΝΠ δηλώνοντας χωρίς ίχνος ντροπής ότι οι γονείς θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω μετά από 18 μήνες και πρόσκαιρα δανείζουν τα τουριστικά γραφεία για να επιβιώσουν και  ότι όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε.!!!!!
Ως Ομοσπονδία  δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν μας περισσεύουν χρήματα για να χρηματοδοτούμε  Τουριστικά Πρακτορεία. Βάζουμε αρκετά βαθιά το χέρι στη τσέπη όλη τη σχολική χρονιά και δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε σε κανέναν αυτά τα χρήματα, που προέρχονται από το υστέρημα μας, ώστε τα παιδιά μας να μην μείνουν έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία.                                   
Απαιτούμε άμεσα:
·         Να επιστραφούν όλα τα χρήματα τώρα (με την ίδια μορφή που δόθηκαν) στους γονείς και τους μαθητές  που αναβλήθηκαν οι σχολικές εκδρομές.
·         Δεν δεχόμαστε τη χρήση voucher ή οποιουδήποτε συμψηφισμού για εκδρομές που δεν έγιναν.
Καλούμε τις Ενώσεις, τους Συλλόγους Γονέων και όλους τους γονείς σε :
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ
Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 65 Θεσσαλονίκη, Κτίριο ZEDA)                                                                                                                                                             
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00   


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!