Δήμος Παύλου Μελά: Το δικαίωμα στον Δημόσιο Χώρο έγινε ΠΡΑΞΗ


Το δικαίωμα στον Δημόσιο Χώρο έγινε ΠΡΑΞΗ, την  Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, στην καρδιά της οικιστικής ενότητας Νικόπολης του Δήμου Παύλου Μελά, με τα εγκαίνια του Δημοτικού Πάρκου Νικόπολης, ενός πρότυπου πυρήνα πρασίνου των 5.600 τ.μ., με βιοκλιματικό χαρακτήρα, που αυξάνει το πράσινο στην περιοχή κατά 200%.
Ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και το Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά, παρέδωσαν στους κατοίκους της περιοχής, τον πρώτο οργανωμένο χώρο πρασίνου, μετά από 50 χρόνια!
Παρουσία των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, Στράτου Σιμόπουλου, Άννας Ευθυμίου, Δημήτρη Κούβελα και του εκπροσώπου του κοινοβουλευτικού κόμματος «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος» Χαράλαμπου Παναγιωτίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Χρήστου Μήττα, του Περιφερειακού Συμβούλου Αθανασίου Κίκη,  μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, τοπικών συμβούλων Σταυρούπολης και Πολίχνης, Προέδρων της ΙΡΙΣ και της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής και του Γενικού Γραμματέα Δήμου Παύλου Μελά, ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης χαρακτήρισε το Δημοτικό Πάρκο Νικόπολης, ως τον πιο όμορφο σε αυτές τις διαστάσεις δημόσιο χώρο.
Υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους την εξαιρετική σχέση που ανέπτυξε αυτός και οι συνεργάτες του με την τοπική κοινωνία της Νικόπολης από την αρχή της πρώτης τους θητείας, τον διάλογο και την καλή συνεργασία, με θετικά αποτελέσματα για την περιοχή (ΚΕΠ Νικόπολης, 24ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης που ολοκληρώθηκε και λειτούργησε τον Οκτώβριο του 2015 και είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση του αείμνηστου Διαμαντή Παπαδόπουλου, η πρώτη πανελλαδικά Τοπική Μονάδα Υγείας που λειτούργησε στη Νικόπολη, ΚΕΠ Νικόπολης, αναπλάσεις σε παιδικές χαρές, πλήρης ανακατασκευή του χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου και άλλες παρεμβάσεις στον ίδιο χώρο, κτλ.).

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τη Βούλα Πατουλίδου, για τη χρηματοδότηση του έργου από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με 1,2 εκ. ευρώ.
Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για τη γενικότερη στήριξή του στα ζητήματα της δυτικής Θεσσαλονίκης, την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία , τις υπηρεσίες του δήμου Παύλου Μελά, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (ανέφερε όλους τους συντελεστές του έργου) και τη Διεύθυνση Ανάπτυξης και χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
Ο Περιφερειάρχης εξήρε την άριστη συνεργασία με τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, τον Μητροπολίτη Βαρνάβα και την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, που έχει την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να αξιοποιεί όλα τα μέσα και τις δυνατότητες που διαθέτει, για να κάνει πολλά και σημαντικά έργα σε ολόκληρο το Δήμο Παύλου Μελά. Έργα που δεν αλλάζουν απλά την εικόνα σε Δήμους και γειτονιές, αλλά κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων. Το Δημοτικό Πάρκο Νικόπολης, που χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ένα παράδειγμα αναβάθμισης δημόσιου χώρου με ιδιαίτερο σχεδιασμό, με όλες τις προδιαγραφές για να είναι προσβάσιμο από τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ένας πραγματικά ελεύθερος χώρος για τους κατοίκους, τις οικογένειες, τα παιδιά, από τους μεγαλύτερους αστικούς πυρήνες πρασίνου της Θεσσαλονίκης, με σύγχρονο εξοπλισμό.
«Αξιοποιούμε περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για παρεμβάσεις μέσα στον αστικό ιστό, σε όλες τις Πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας και στους Δήμους της Θεσσαλονίκης, αναβαθμίζοντας περιβαλλοντικά και οικονομικά τις περιοχές. Όπως δεν αφήσαμε κανένα μόνο μέσα στην κρίση, έτσι και τώρα δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη», υπογράμμισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Από την πλευρά της η Βούλα  Πατουλίδου δήλωσε: «Θεωρώ ότι το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αποδεικνύει ότι μπορεί να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αναδεικνύοντας τη συνεργασία Περιφέρειας και Δημάρχων και να παράγει αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και το έργο της Μητροπολιτικής Διοίκησης της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης δε σταματά με το τρέχον πρόγραμμα, αλλά θα συνεχιστεί και στη νέα προγραμματική περίοδο προσφέροντας περισσότερα αναγκαία έργα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».
Την Ακολουθία του Αγιασμού των εγκαινίων του Δημοτικού Πάρκου Νικόπολης τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κκ Βαρνάβας, ο οποίος στο χαιρετισμό του αφού εξήρε το νέο έργο και τις προδιαγραφές του, τόνισε ότι πλέον το Δημοτικό Πάρκο Νικόπολης παραδίδεται στους πολίτες και όλοι μαζί οφείλουμε να το σεβαστούν και να το προστατεύσουν.
Ακολούθησε πρόγραμμα που επιμελήθηκε η Διεύθυνση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και το Τμήμα Πολιτισμού και το οποίο περιελάμβανε χορογραφικές συνδέσεις με τα όργανα της ρυθμικής γυμναστικής από την αγωνιστική ομάδα κορασίδων και νεανίδων ρυθμικής γυμναστικής Γ.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, τραγούδια με κιθάρα από τον μουσικό και εργαζόμενο στο Δήμο Παύλου Μελά Παναγιώτη Σταυρουλάκη και μουσική του Πόντου, από τους ιδιαίτερα αγαπητούς Αλέξη Παρχαρίδη και Φάνη Κουρουκλίδη (και οι δύο κάτοικοι Νικόπολης) που συνοδεύονταν από τον Δημήτρη Ευθυμιάδη στο νταούλι.
Ο Δήμος Παύλου Μελά ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους καθώς και τον ιδιοκτήτη του Art Café Bar Μιχάλη Μακρόγλου που πρόσφερε εξοπλισμό για την τέλεση των εγκαινίων.
Οι διοργανωτές ευχαριστούν την Ελληνική Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία Παύλου Μελά που μερίμνησαν για την ασφάλεια στο χώρο.
Έκπληξη από τα παιδιά και το προσωπικό του ΚΔΑΠ Νικόπολης της ΔΗΚΕ ΙΡΙΣ, που πρόσφεραν καλλιτεχνικές δημιουργίες στους εκλεκτούς προσκεκλημένους και στο Δήμαρχο.
Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθησαν πλήθος κόσμου και κυρίως μικρά παιδιά που απόλαυσαν το νέο δημοτικό χώρο, μέλη της διοίκησης και στελέχη της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας ΤΕΧΝΟΔΟΜΗΣΗ, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας (κυρίως των σχολικών μονάδων της περιοχής, 5ου και 18ου Δημοτικού και 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης), των συλλόγων της Νικόπολης, των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Το εντυπωσιακό Δημοτικό Πάρκο Νικόπολης, αποτελεί ένα μοναδικό πόλο αναψυχής, σε μια  περιοχή με χρόνια και πολλαπλά χαρακτηριστικά υποβάθμισης, τόσο χωρικής όσο και κοινωνικοοικονομικής και μας γεμίζει όλους με αισιοδοξία αλλά και ευθύνη να το αγκαλιάσουμε και να το προστατεύσουμε από βανδαλισμούς, για να το χαίρονται κάτοικοι και επισκέπτες.


Οι φωτογραφίες είναι μια ευγενική προσφορά του
PHOTO STUDIO ΔΥΤΙΚΩΣ ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΑΜΑΤΙΔΗΣ, ΕΥΖΩΝΩΝ 7, ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!