Με ανακοίνωση δράσεων απαντά η Πρωτοβουλία στο ΤΙΤΑΝ που "γιορτάζει" την Ημέρα Περιβάλλοντος καίγοντας πετ κοκ, σκουπίδια και μοιράζοντας γλαστράκια


« Απαντάμε με δράσεις στο ΤΙΤΑΝ που γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καίγοντας πετ κοκ, σκουπίδια και μοιράζοντας γλαστράκια»

Ενώ το ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας μοιράζει γλάστρες και λουλουδάκια για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, πιστεύοντας ότι έτσι θα καταφέρει να αναδείξει την περιβαλλοντική του ευαισθησία, η Πρωτοβουλία των 128 συλλόγων απαντάει με συνεχή αγώνα, νέες δράσεις, εκδηλώσεις και αποκαλύψεις που αφορούν την Προστασία του Περιβάλλοντος της Θεσσαλονίκης.
Απαντάμε με ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις σε αυτούς που «γιορτάζουν», ρυπαίνοντας με βαρέα μέταλλα εδώ και χρόνια το περιβάλλον καίγοντας πετ κοκ. Ευθαρσώς λένε ότι θα συνεχίσουν να το καίνε (άρα και να ρυπαίνουν), παρόλο που επιδιώκουν την καύση απορριμμάτων RDF SRF για δήθεν λιγότερη ρύπανση, για χάρη βέβαια των παχυλών επιδοτήσεων. Καύση RDF SRF που θα σκορπίσει επιπλέον και φουράνια και διοξίνες στο περιβάλλον και συσσωρευτικά ουσίες όπως ο υδράργυρος (Hg), θα επιβαρύνουν απίστευτα την υγεία μας. Ενώ βρίσκονται δίπλα στα σπίτια μας, μέσα στον αστικό ιστό, αντί να συνετιστούν, ξορκίζουν λύσεις πχ. το φυσικό αέριο, όπως ο διάβολος το λιβάνι. Γιατί άραγε;
Απαντάμε με ουσία σε αυτούς που δεν ντρέπονται να ισχυρίζονται ότι θα καίνε RDF SRF για χάρη της κυκλικής οικονομίας, αλλά δεν λένε ότι η ορθή διαχείριση απορριμμάτων( Ο.Δ.Α.) στην Ελλάδα δεν γίνεται. Η οδηγία που επικαλούνται,αναφέρει ότι πρέπει να γίνουν όλα τα βήματα της Ο.Δ.Α., να κάνουμε επανάχρηση, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και ότι μένει, πραγματικά ελάχιστο, για να μην θάβεται μπορεί να καίγεται. Χωρίς να γίνεται τίποτα από τα παραπάνω και χωρίς να μας λένε από πού θα έρχονται (ίσως από Ιταλία όπως στο Βόλο) θέλουν να μετατρέψουν το εργοστάσιό τους από μία τσιμεντοβιομηχανία , που διαχρονικά έτσι και αλλιώς είχε και έχει αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στη Θεσσαλονίκη (Ηχορύπανση, καύση πετ κοκ, διαρροές ρύπων κλπ.) σε ένα εργοστάσιο καύσης, που εκτός από πετ κοκ θα καίει πλέον και απορρίμματα.

Η ρύπανση δεν έχει όρια και φράχτες, όλη η Θεσσαλονίκη λέει ΟΧΙ στις ρυπογόνες βιομηχανίες μέσα στον αστικό ιστό , ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων RDF SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας.
Ανακοινώνουμε
1) Την αλλαγή ημερομηνίας για την εκδήλωση διαμαρτυρίας και συναυλίας στην Ευκαρπία από Παρασκευή 05/06/2020 την Παρασκευή 19/06/2020, λόγω πληθώρας άλλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις οποίες θα πρέπει να παραστούμε, να ενημερώσουμε και να στηρίξουμε έμπρακτα. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
2) Συγκέντρωση πολιτών και μελών της Πρωτοβουλίας την Τετάρτη 10/06/2020 και ώρα 18:30 έξω από το Κέντρο Πολιτισμού Χρ. Τσακίρης, στα πλαίσια του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, που θα συνεδριάσει με θέμα την αίτηση αδειοδότησης του ΤΙΤΑΝ για καύση RDF SRF και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα ζητήσουμε να μιλήσουμε ως Πρωτοβουλία και να ενημερώσουμε για τις κινήσεις, τις θέσεις και τις προτάσεις μας, μέσω τριών αντιπροσώπων μας.
3) Τη διοργάνωση Επιστημονικής Ημερίδας - Εκδήλωσης για τη Δευτέρα 29/06/2020, στο ανοικτό αμφιθέατρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, με θέμα την καύση απορριμμάτων RDF SRF με καλεσμένους επιστήμονες και αρμόδιους φορείς, προκειμένου να προκύψουν πολύτιμα συμπεράσματα για το θέμα. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Συνοψίζοντας:

Τετάρτη 10/06/2020 και ώρα 18:30, Κέντρο Πολιτισμού Χρ. Τσακίρης (Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη) για το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά.

Παρασκευή 19/06/2020, πλατεία Ευκαρπίας, Μεγάλη Συναυλία - Ενημερωτική εκδήλωση - Διαμαρτυρία.

Δευτέρα 29/06/2020, Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Επιστημονική Ημερίδα - Ενημερωτική εκδήλωση.

Οι αγώνες που δίνουν όλοι οι σύλλογοι, τα σωματεία και οι φορείς της Πρωτοβουλίας, προς το παρόν βάζουν φρένο στην έγκριση της αιτούμενης αδειοδότησης.
Συνεχίζουμε ζητώντας τη συμμετοχή όλης της Θεσσαλονίκης και ακόμη πιο δυναμικά θα πάμε για την τελική νίκη ζητώντας από την κυβέρνηση την ΟΡΙΣΤΙΚΗ διακοπή της διαδικασίας αδειοδότησης και την αναίρεση των σχεδίων για καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας μια για πάντα.
Δεν θα αποφασίζουν για εμάς , χωρίς εμάς! Χωρίς τη βούληση των πολιτών!


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!