Η Πολη Αλλιώς: Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία!


Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία!
Ανακοίνωση της ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΙΩΣ για την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος
Η φετινή παγκόσμια μέρα για το περιβάλλον βρίσκει τον πλανήτη και την ανθρωπότητα μπροστά σε τρομακτικούς κινδύνους! Η κλιματική κρίση είναι εδώ, η άνοδος της θερμοκρασίας, η ένταση των φυσικών καταστροφών, η ανυπολόγιστη ρύπανση των θαλασσών, η αποψίλωση τεράστιων δασικών εκτάσεων και η καταστροφή της βιοποικιλότητας. Συνεχίζουμε να βιώνουμε τον αστικό συνωστισμό, τις τσιμεντουπόλεις με την συνεχή υπερσυσώρρευση ρύπων ,λυμάτων και απορριμμάτων, την παντελή έλλειψη δημόσιων χώρων αλλά και τις δραματικές συνέπειες της μαζικής βιομηχανικής κτηνοτροφίας που συντελούν στην ανάπτυξη και εξέλιξη των ιών.
Όλες αυτές οι ο πληγές του πλανήτη έχουν ένα και μοναδικό υπαίτιο: την καπιταλιστική ανάπτυξη. Καπιταλιστική ανάπτυξη που μετατρέπει κάθε γωνιά της Γης σε εμπόρευμα, μετασχηματίζει ακόμα και την περίφημη «πράσινη ανάπτυξη» σε νέο πεδίο κερδοφορίας και εκμετάλλευσης, διαμορφώνοντας ένα φαύλο κύκλο νέας εκμετάλλευσης της φύσης.
 Η φετινή παγκόσμια μέρα για το περιβάλλον γίνεται στον απόηχο (?) μιας πανδημίας που δεν έχει τελειώσει –  υπενθύμιση της ανισορροπίας που επιβάλλει το σύστημα άκρατης εκμετάλλευσης, και των ασθενειών που γεννάει.
Γίνεται όμως και στον απόηχο της ψήφισης του νέου αντι-περιβαλλοντικού νόμου που πέρασε «νύχτα» μέσα στην περίοδο της καραντίνας και καταστρατηγεί κάθε έννοια προστασίας του περιβάλλοντος, παραδίδει  κυριολεκτικά γη και ύδωρ στα επιχειρηματικά συμφέροντα, αφήνοντας ακόμα και τις προστατευόμενες περιοχές Natura βορά στην ασυδοσία του κεφαλαίου. Με  την προσπάθεια διαμόρφωσης της κορυφογραμμής της Ελλάδας σε ένα τεράστιο αιολικό πάρκο, τις εξορύξεις υδρογονανθράκων που θα καταστρέψουν σε ανυπολόγιστο βαθμό το φυσικό πλούτο, την «αξιοποίηση» ολόκληρων δασών και παραλιών,  την διάθεση των υδάτινων αποθεμάτων σε ιδιώτες, την καταστροφή της Χαλκιδικής από την Eldorado του Χρυσού η κυβέρνηση- ακολουθώντας πιστά τις επιταγές της «σύγχρονης και περιβαλλοντικά ευαίσθητης» ΕΕ- επιχειρεί με τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο της  να αλλάξει ριζικά το περιβαλλοντικό τοπίο. Με τον ίδιο  ακριβώς τρόπο   και ο νόμος του υπουργείου τουρισμού  παρέδωσε παραλίες και δημόσιους χώρους στους  μεγάλους επιχειρηματίες  του βιομηχανικού –καταναλωτικού τουρισμού.
 Στην πόλη μας η συντελούμενη καταστροφή του δάσους του Σέιχ-Σου, εγκαταλειμμένου από το κράτος και τους δήμους, η αφόρητη ρύπανση από τα ΕΛΠΕ, ο αποδεκατισμός και η τσιμεντοποίηση των χώρων πρασίνου, η ατμοσφαιρική ρύπανση από την αλόγιστη χρήση του ΙΧ λόγω έλλειψης αξιόπιστων και οικολογικών ΜΜΕ, η σχεδιαζόμενη καρκινογόνα καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ , οι φαραωνικοί ΜΕΑ στην Μαυροράχη Λαγκαδά και στον Άγιο Αντώνιο- που θα εξαφανίσουν την ήδη περιορισμένη και ιδιωτικοποιημένη ανακύκλωση- είναι περιβαλλοντικές βόμβες-απειλές για τους κατοίκους και το βιώσιμο μέλλον της

Την ώρα που οι ασύλληπτες δυνατότητες της επιστήμης επιτρέπουν μια ζωή σε αρμονία με την φύση,το ενεργοβόρο -αδηφάγο σύστημα του κέρδους και του υπερκαταναλωτισμού που το εξυπηρετεί, μας οδηγεί στην αντίθετη και εφιαλτική κατεύθυνση. Είναι ώρα, λοιπόν, οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες να γίνουν μαχητικό κίνημα για την σωτηρία του πλανήτη  και όχι υπερκέρδη στις εταιρείες πώλησης «πράσινης ανάπτυξης».

Οι Σκουριές, η Τήνος, ο Βόλος, η Άνδρος, τα Άγραφα, το Σέιχ Σου, οι δυτικές συνοικίες της πόλης δεν πρέπει να γίνουν νεκροταφεία της φύσης αλλά σύμβολα του αγώνα για το περιβάλλον που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας!
Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ συνεχίζοντας τις  πολύμορφες δράσεις της για το περιβάλλον καλεί τους πολίτες σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που γίνονται την Παρασκευή 5 του Ιούνη στην πόλη μας και συγκεκριμένα στην συναυλία στην πλατεία Ευκαρπίας  (7.30 μ.μ ) και στον  Λευκό Πύργο (7.00 μ.μ)
Στις 6.30μμ καλεί σε συμβολική διαμαρτυρία έξω από το εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία.

 fb :Η Πόλη Αλλιώς Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση στον Δ. Νεάπολης - Συκεών



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!