Θ.Καράογλου: Ατενίζουμε το μέλλον με σεβασμό στην ιστορική μνήμα



Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: "ΑΤΕΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ"

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Ωραιοκάστρου, στην κεντρική πλατεία του Μελισσοχωρίου, για να τιμήσει την 107η επέτειο της τριήμερης μάχης Λαχανά-Κιλκίς.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όσων έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο και τον Πανηγυρικό της Ημέρας, ο κ. Καράογλου κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του ήρωα Ταγματάρχη (ΠΖ) Αντώνη Κουτήφαρη που έχασε τη ζωή του στο πεδίο της μάχης και η οποία βρίσκεται στο χώρο όπου στις 19 Ιουνίου 1913 είχε εγκατασταθεί το Στρατηγείο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Αναφερόμενος στην επέτειο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε πως: "Η εποποιία του Ελληνικού Στρατού στο Β' Βαλκανικό Πόλεμο σηματοδότησε την οριστική απελευθέρωση της Μακεδονίας.
Τιμούμε τους ήρωες που "έπεσαν" υπέρ πατρίδος, όπως ο Ταγματάρχης (ΠΖ) Αντώνιος Κουτήφαρης, η προτομή του οποίου κοσμεί την κεντρική πλατεία Μελισσοχωρίου. Τιμούμε την ιστορία, την εθνική κληρονομιά και τους ένδοξους αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοί μας για να φυσήξει ο άνεμος της ελευθερίας στη Βόρεια Ελλάδα. Ατενίζουμε το μέλλον με σεβασμό στην ιστορική μνήμη".


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!