Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Κινητοποιήσεις για νομοσχέδιο


Κινητοποιήσεις για νομοσχέδιο


          Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, την Τρίτη  9-6-2020 και την Τετάρτη 10-6-2020, ημέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου “Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις”  στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.         Παρόλο που υπάρχουν σαφείς βελτιώσεις στο κείμενο, σε σχέση με την αρχική πρόταση της διαβούλευσης, καλούμε τα μέλη μας να εκφράσουν δυναμικά την αντίθεσή μας και τις θέσεις μας για:
·           Απόσυρση του σχεδίου νόμου και της εκπρόθεσμης "οργουελικής" τροπολογίας και την επανακατάθεσή τους μαζί με το σχέδιο νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, αφού προηγηθεί διεξοδική συζήτηση με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
·           Διατήρηση της Δημόσιας Δωρεάν Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Υπουργείου Παιδείας.
·           Αυθύπαρκτο 3ετές Λύκειο της Τ.Ε.Ε. που θα παρέχει Πτυχίο Ειδικότητας και Απολυτήριο ισότιμο του Γενικού Λυκείου, με αυξημένα ποσοστά πρόσβασης στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
·           Ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία.

Την Τρίτη 9 Ιουνίου και ώρα 13:00, όλοι στο Συλλαλητήριο στα  Προπύλαια και πορεία προς την Βουλή και στις αντίστοιχες τοπικές κινητοποιήσεις.
Την Τετάρτη 10 Ιουνίου όλοι στο Συλλαλητήριο έξω από την Βουλή και στις αντίστοιχες τοπικές κινητοποιήσεις.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!