Εμπορικές σχέσεις, επενδύσεις και τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης του Θ. Καράογλου με το πρέσβη της Αυστραλίας κ Arthur Spyrou



ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ κ. ARTHUR SPYROY
Οι διμερείς εμπορικές σχέσεις, οι επενδύσεις και ο τουρισμός κυριάρχησαν στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχε στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα κ. Arthur Spyrou.
Εκτενής συζήτηση έγινε και για την ισχυρή παρουσία της Ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία, οι δράσεις της οποίας καλύπτουν όλο το φάσμα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.
Ο κ. Καράογλου παρουσίασε αναλυτικά στον Αυστραλό Πρέσβη τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Μακεδονίας και τη Θράκης, ενώ του ανέπτυξε το πλάνο λειτουργίας του Τεχνολογικού Πάρκου Τέταρτης Γενιάς στο Δήμο Θερμαϊκού, προτρέποντας τον κ. Spyrou να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος για την εγκατάσταση Αυστραλιανών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στο "Thess Intec".  
Ο Πρέσβης της Αυστραλίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρωτοποριακό εγχείρημα που υλοποιεί η Κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη με την κατασκευή του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς, διαβεβαιώνοντας  τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) πως θα ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις που διαθέτει προκειμένου το Αυστραλιανό επιχειρείν να αναπτύξει έντονη δράση στη Βόρεια Ελλάδα, αξιοποιώντας το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό.
"Με τον κ. Spyrou θέλουμε να "χτίσουμε" μια μόνιμη γέφυρα οικονομικής και επιχειρηματικής σχέσης της Μακεδονίας και της Θράκης με την Αυστραλία" δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας ότι "μέσα από την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δικτύωσης, οι δυο επιχειρηματικές κοινότητες μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά σε τομείς όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός, τα τρόφιμα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η πράσινη οικονομία".



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!